Grasbaanraces Westeremden in twee etappes

Na vorig jaar een lang weekend grasbaanraces in Westeremden heeft de Stichting Baansport Westeremden (SBW) er dit jaar voor gekozen om de races over twee zaterdagen uit te smeren. De SBW is al weer enige tijd bezig met de voorbereidingen voor de traditionele grasbaanraces op ijsbaanterrein De Wierde aan de Wierdeweg en zaterdag zijn de ronkende motoren voor het eerst te horen en te zien. Een week later wordt het motorspektakel voortgezet.

Zaterdag is het de beurt aan de jeugd- en nationale rijders van de KNMV in de klassen 50cc-65cc-85cc-125cc en de nationale klassen Power Girls-Runner-up ST1 en Follow-up ST2. Daarnaast staat ook de specialklasse 125cc jeugd op het programma. Er wordt gestreden om punten voor het Nederlands kampioenschap.

Naast de reguliere klassen is er ook dit jaar weer plaats in het programma voor de Regio-/clubklasse waar aan regionale rijders de mogelijkheid wordt geboden om ook eens de strijd met elkaar aan te gaan op de grasbaan-piste. Steun en aanmoediging van hun fans zal zeker welkom zijn.

De KNMV-rijders zullen in Westeremden voor de vierde keer dit seizoen de strijd met elkaar aan gaan. Er zal ongetwijfeld weer volop geknokt worden voor de felbegeerde kampioenspunten. ‘Zo vroeg in het seizoen wil men immers het liefst meteen boven in het klassement meetellen, want je weet niet wat er in de rest van het seizoen nog kan gebeuren, waardoor puntverlies kan worden geleden, vertelt secretaris Hennie Engel namens de SBW.

Dit jaar zijn er diverse nieuwe gezichten te zien in het deelnemersveld. Met name in de Power Girls oftewel de damesklasse is de deelname behoorlijk gegroeid. In de voorgaande drie wedstrijden was er een aantal dames die behoorlijk van zich deden spreken en beslist een aanwinst zijn voor de sport. Ook in de andere klassen is er nogal wat nieuwe aanwas.

Nieuw dit jaar is dat alle rijders een transponder op hun motor gemonteerd moeten hebben. Dit geeft een snelle registratie van de finishvolgorde. Daarnaast kunnen rijders, en ieder die daarin is geïnteresseerd, de rondetijden bekijken op smartphone en bijvoorbeeld ipad. De een haalt daaruit bepaalde informatie en de ander volgt dit omdat hij het leuk vindt om te weten.

De weersomstandigheden lijken te verbeteren. De baanopbouw is in volle gang en de organisatie heeft alle voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. De rijders kunnen zich melden en dan kan er zaterdag op een mooie kleibaan begonnen worden aan een racedag met spannende en sportieve wedstrijden, die het kijken zeker waard zijn.

Zaterdag 13 mei staat in het teken van de VTBM-grasbaanraces. Veel deelnemers in veel verschillende klassen, van groot tot klein, zullen hun opwachting maken in Westeremden. Of dat nu in de klasse Toppers in de Dop (vanaf 5 jaar) is, in de klasse 125cc, de Follow-up of de Veteranen, ze zijn allemaal behoorlijk fanatiek.

De VTBM-coureurs komen in Westeremden aan het startlint voor hun tweede wedstrijd van het seizoen. De eerste wedstrijd werd op het zanderige motorsportcentrum in Vledderveen verreden. De baan in Westeremden zal bij vochtig weer een grippige piste opleveren en bij mooi weer een harde kleibaan. Dit is iets geheel anders voor de coureurs. Velen van hen zijn hier niet aan gewend en het wordt dus afwachten wie zich het best op deze baan kan handhaven.

Engel: ‘In diverse klassen is niet te voorspellen wie er met de dagzege naar huis gaat. Dat er weer flink gestreden gaat worden om de punten moge echter duidelijk zijn.’ Er is volgens hem voldoende reden om op beide zaterdag een bezoek te brengen aan de races.
Zaterdag beginnen de trainingen om 14.00 uur. De wedstrijd start om 16.00 uur. Een week later start men vanaf 10.00 uur met de trainingen en begint de wedstrijd om 12.00 uur.

No Replies to "Grasbaanraces Westeremden in twee etappes"