DWA/Argo veilig na winst op Blauw Zwart

De korfballers van DWA/Argo hebben zaterdag, dankzij winst op Blauw Zwart uit Wierden, lijfsbehoud in de derde klasse weten te bewerkstelligen. In Winsum kende het duel tegen de Wierdenaren een moeizame eerste helft, maar na rust kon de thuisploeg het verschil maken. Het werd uiteindelijk 15-10 en hierdoor is DWA/Argo, twee wedstrijden voor het einde van de competitie, zeker van wederom een jaar derde klasse in het veldkorfbal.

De wedstrijd kwam maar moeizaam op gang. In de eerste fase van de wedstrijd bakten zowel DWA/Argo als de gasten uit Wierden er maar weinig van. Pas in de 15e minuut wist Benjamin Pestoor onder de korf af te ronden en even later wist hij ook 2-0 te maken door vanaf de strafworpstip raak te schieten. Doordat DWA/Argo in de eerste helft niet scherp was kon Blauw Zwart, dat eigenlijk van meet af aan de onderliggende ploeg was, bijblijven. Via 2-3 en 3-4 kwam de rust bij 5-5.

Na de pauze werd er door de thuisploeg uit een ander vaatje getapt. Nadat Blauw Zwart nog na 6-5 voor de gelijkmaker had gezorgd, liep de thuisploeg vervolgens uit naar 11-6. Er werd met meer overtuiging gespeeld en de voorsprong was dan ook meer dan verdiend. Hierna bleef het verschil intact. DWA/Argo bleef scherper spelen en liep door ondermee twee opeenvolgende treffers van Lisanne Pettinga uit naar 14-8. In de slotfase deden de gasten nog wat terug, maar het eindsignaal kwam bij 15-10.

Door deze uitslag is DWA/Argo niet meer te achterhalen door de ploeg die op de onderste plaats staat en dat is MN & W. Die laatste plaats betekent aan het einde van het seizoen degradatie naar de vierde klasse. Doordat MN & W zelf ook verloor, is de ploeg uit Hijum nu sowieso niet meer in staat om nog een plek te stijgen, dus de beslissing rondom degradatie is gevallen.

Er zijn nog twee wedstrijden te spelen in de veldkorfbalcompetitie en de eerstvolgende is zaterdag. Dan reist DWA/Argo af naar Surhuizum voor het duel tegen DTS. Die wedstrijd begint om 15.30 uur.

Scores DWA/Argo: Benjamin Pestoor (4), Nick Brandsma (3), Natasja Schuuring (2), Sam Pestoor (2), Lisanne Pettinga (2), Lisette Hamminga (1) en Tom van der Laan (1).