Peli-coach Remy van der Wal: ‘Zoiets bedenk je niet’

Af en toe gebeuren er wonderen, zo ook in de voetbalwereld. Daags na de miraculeuze ontsnapping glunderde trainer Remy van der Wal nog van oor tot oor. Bij het veld van SV Bedum, zijn nieuwe vereniging, wilde hij het graag weten. ‘Heb je het gehoord? Wat een ontknoping. Zoiets bedenk je niet. Dit was echt een Houdini-act’, vertelde de oefenmeester over de 4-0 overwinning die De Pelikanen op SC Stadspark had weten te boeken.

De Damsters hadden hun eindspurt precies op tijd ingezet en zorgen er met de laatste competitiezege voor dat de stad van de hangende keukens ook volgend seizoen voetbal in de derde klasse krijgt te zien. Dan overigens wel als DVC, want na dit seizoen bestaan De Pelikanen en Appingedam niet meer als zelfstandige club.

Van der Wal was maar wat blij dat hij Appingedam voor Bedum had verruild in de wetenschap dat De Pelikanen zich op eigen kracht had weten te redden. De nederlagen van Grijpskerk en Veenhuizen waren welkome berichten voor de roodwitten, die met een verschil van twee goals aan de degradatiedans waren ontsnapt. Grijpskerk werd het kind van de rekening.

Die club moet via de nacompetitie klassenbehoud zien te realiseren. Daarvoor moeten ze in een tweeluik met Poolster zien af te rekenen. De ploeg uit Spijk wist de derde periode in de 4e Klasse E te pakken en kan vertrekkend trainer Jeroen de Munck een mooi afscheid meegeven door binnen enkele jaren opnieuw naar de derde klasse te promoveren. Het eerste treffen vindt zaterdag plaats op Sportpark Oldencate in Spijk. Een week later volgt het tweede duel.

In Loppersum zullen de druiven erg zuur zijn geweest. Praktisch het hele seizoen stond de ploeg van trainer Henk Buikema aan de leiding in 3C en leek men op weg naar de titel. Een voorsprong van negen punten bleek echter niet voldoende te zijn. Er werden onderweg op cruciale momenten punten gemorst en dus kon het gebeuren dat de laatste speeldag uitsluitsel moest brengen. SC Loppersum klopte degradant Helpman met 3-0, maar dat was niet voldoende om de champagne te mogen ontkurken.

De alcoholische versnapering werd in het Westerkwartier door de kelen gegoten, waar SV Marum de titel vierde. Alles is nog niet verloren voor de Lopsters, al is de weg naar een eventuele promotie wel wat langer geworden. Als eerste zal men zaterdag met SCD ’83 uit Dedemsvaart moeten zien af te rekenen. Het tweede duel, in Loppersum wordt dinsdag 23 mei gespeeld. Noordwolde staat dezelfde cyclus te wachten. Men speelt eerst thuis tegen SV Nieuwleusen en vertrekt enkele dagen later naar Overijssel voor de return.

Iets hoger moet Omlandia ook weer aan de bak. De elf van trainer Freddy Stratingh hebben zich niet van nacompetitieverplichtingen los weten te weken en gaan zaterdag op bezoek bij periodekampioen Veenwouden. Drie dagen later komen de Friezen naar Ten Boer. Hoe de kaarten liggen, weten we pas begin volgende maand, als alle wedstrijden zijn gespeeld. Dan zal ook duidelijk zijn of Omlandia volgend seizoen opnieuw in de eerste klasse mag uitkomen.

Het Schildwolder SGV krijgt een tweede kans om zichzelf het vierdeklasserschap toe te eigenen. Daarvoor moet het wel Oosterparkers aan de kant zetten. De Stadjers lieten zich op de laatste speeldag door Westerlee verrassen en grepen naast de titel in 5A. Daar wist Stedum wel te winnen en dus kon daar al een feestje worden gebouwd.

Het slecht presterende De Heracliden moet eveneens op herhaling en wel tegen SC Kootstertille, dat in 5B een periode wist te pakken. Wint de ploeg uit Uithuizermeeden de dubbele tweestrijd, dan mag het ook volgend seizoen in de vierde klasse uitkomen.

Bij de zondagvoetballers zal er in 5D eerst nog een beslissing moeten vallen over het kampioenschap. Dat gaan SV Bedum en Blauw Geel in een beslissingswedstrijd betwisten. Daarna wacht voor de verliezer een dubbele confrontatie met SPW, de nummer twee uit 5F en zelfs dan is de koek nog niet op, want uiteindelijk vallen de laatste beslissingen pas op 5 juni.

No Replies to "Peli-coach Remy van der Wal: 'Zoiets bedenk je niet'"