MFAC organiseert 36e Noorderrondrit op fiets

Op donderdag 25 mei (Hemelvaartsdag) wordt voor de 36e keer de Noorderrondrit op de fiets georganiseerd door de MFAC Loppersum. De fietstoertocht over de afstanden van 150 en 75 kilometer volgt, waar het kan, de route van de Noorderrondrit op de schaats.

De route leidt de deelnemers langs de mooiste plekjes in de provincie Groningen en wordt door de sportieve deelnemers gezien als de ultieme voorbereiding voor de Elfstedentocht op de fiets die op tweede pinksterdag wordt verreden. Dit is ook te merken aan het aantal deelnemers. Het afgelopen jaar mocht MFAC Loppersum ruim 1500 deelnemers begroeten. Hiermee is de Noorderrondrit op de fiets een van de grootste eendaagse wielerevenementen van de drie noordelijke provincies.

Voor de prestatietochten over 150 en 75 kilometer wordt er gestart tussen 8.00 en 10.00 uur. Startlocatie is de kantine van SC Loppersum aan de Bosweg 27. De tocht van 150 kilometer leidt de sportieve fietser onder meer langs de dorpen Holwierde, ’t Zandt, Onderdendam, Baflo, Pieterburen, Hornhuizen en Ulrum. Het keerpunt van de route bevindt zich in het vissersdorpje Zoutkamp, waarna de route wordt vervolgd via Schouwerzijl en Winsum richting Groningen.

De tocht over 75 kilometer volgt aanvankelijk dezelfde route als de 150 kilometer-tocht. Het keerpunt van de route bevindt zich echter in Winsum, waarna de route via Bedum en Zuidwolde richting Groningen voert. Na Groningen gaan beide routes weer richting startplaats Loppersum. Beide routes zijn volledig met pijlen uitgezet en er zijn continue vier servicewagens, inclusief EHBO, op de routes aanwezig om gestrande wielrenners weer op weg te helpen. Na afloop is er gelegenheid om te douchen in de kleedkamers van SC Loppersum.

In samenspraak met een aantal fanatieke mtb-ers uit Loppersum heeft MFAC Loppersum besloten om de traditie te doorbreken en een veldtoertocht toe te voegen aan de Noorderrondrit op de fiets. Tussen 10.00-12.00 uur kan er bij de kantine van SC Loppersum worden gestart voor de veldtoertocht van ongeveer 25 kilometer rondom het dorp Loppersum.

Zestig procent van deze volledig bepijlde route gaat over onverharde paden en wegen, door weilanden en over maaibermen van het Waterschap. Echte diehards kunnen de route zelfs twee keer fietsen, zodat het een mooie dag wordt om af te zien.

Voor de recreatieve toerrijders wordt er een route van circa 35 kilometer uitgezet. Deze voor iedereen toegankelijke route laat de deelnemers genieten van het rustgevende karakter van het Groninger landschap en zal via onder andere Westeremden, Eppenhuizen, Uithuizermeeden weer op het sportpark in Loppersum eindigen. Voor deze tocht kan er worden gestart tussen 10.00 en 12.00 uur vanaf de kantine van Sportclub Loppersum.

Om deel te nemen aan de Noorderrondrit op de fiets kan men zich voorinschrijven via www.mfacloppersum.nl of www.ntfu.nl. Op de dag zelf kan men zich ook inschrijven. Inschrijven voor de veldtoertocht kan alleen op de dag zelf (foto: MFAC Loppersum).

No Replies to "MFAC organiseert 36e Noorderrondrit op fiets"