Plichtmatig spelend DWA/Argo verliest

De korfballes van DWA/Argo moesten voor de voorlaatste wedstrijd van het seizoen naar Surhuizum. Tegenstander DTS was net als de ploeg uit Winsum en Bedum al zeker van lijfsbehoud en dus was het ene duel om des keizers baard. Er stond niets meer op het spel en dat zal ook de reden zijn geweest dat het van de zijde van DWA/Argo een eningszins plichtmatig duel werd. DTS wilde voor eigen publiek nog wel wat laten zien en won dan ook eenvoudig met 19-13.

DWA/Argo liep eigenlijk vanaf het begin af achter de feiten aan. Na de gelijkmakende 1-1 uit handen van Lisanne Pettinga nam de thuisploeg namelijk meteen afstand. Het werd 4-1 voordat DWA/Argo weer wat terug kon doen. Benjamin Pestoor was verantwoordelijk voor de tweede treffer van de gasten. Hierna liep DTS naar 7-2 uit en na twee goals van Mike Bults was het bij rust al 10-4 voor de Friezen.

Na de pauze was het spelbeeld ongeveer het zelfde. Via treffers van Lisette Hamminga en Nick Brandsma werd het 13-6. Trainer-coach Henk Sjoerd Westra besloot zijn meegekomen wissels ook een kans te geven om wedstrijdminuten te maken. Door omstandigheden waren, naast Tom van der Laan, twee B-spelers van DWA/Argo mee als reserve en zo kon het dat Sanne Schuuring en Guus Boer beide op 14-jarige leeftijd hun debuut maakten in de hoofdmacht van DWA/Argo.

De wissels brachten nieuw elan in het spel, maar zij konden de wedstrijd niet meer laten kantelen. Daarvoor was het verschil inmiddels te ver opgelopen. Via 18-10 werd het uiteindelijk 19-13, waarbij de laatste treffer uit handen kwam van Guus Boer, die zijn debuut op deze manier opsierde.

Trainer-coach Henk Sjoerd Westra zei na afloop dat de wissels het enigszins plichtmatige spel van de basisploeg weer wat kleur gaven met hun optreden, maar ook de treffer van Guus Boer was een beloning voor zowel hem als voor Sanne Schuuring. ‘Dit maakt korfbal leuk’, luidde de de reactie. Ook de reacties van andere spelers richting de debutanten was Westra veel waard.

Scores DWA/Argo: Mike Bults (4), Nick Brandsma (3), Lisanne Pettinga (1), Sam Pestoor (1), Natasja Schuuring (1), Lisette Hamminga (1), Tom van der Laan (1) en Guus Boer (1).

Uitslagen&stand
Blauw Zwart	- Rood-Wit	9 -18
DTS		- DWA/Argo   19 -13
Invicta/Frigro	- MN&W	    19 -14
Vlug & Vaardig 	- Pallas’08  13 -16

Stand:
Rood-Wit		    13 -24
Pallas’08		    13 -19
Vlug & Vaardig		    13 -19
DTS			    13 -15
Invicta/Frigro		    13 -12
DWA/Argo		    13 - 8
Blauw Zwart		    13 - 6
MN & W			    13 - 1

No Replies to "Plichtmatig spelend DWA/Argo verliest"