Poolster start nacompetitie met verlies

Poolster heeft het eerste nacompetitieduel om promotie naar de derde klasse op eigen veld verloren. Tegenstander Grijpskerk ging er met de zege vandoor. De gasten wonnen met het kleinst mogelijke verschil (0-1) en hebben dus de beste papieren om het verblijf in de derde klasse met een jaar te verlengen. In het voetbal gebeuren echter wel meer wonderlijke dingen en dus hoeven de mannen van trainer Jeroen de Munck nog niet te wanhopen.

Er wordt vaak geroepen dat het verschil tussen de derde en vierde klasse niet zo groot is. Dat zal, maar over het algemeen ligt de handelingssnelheid er toch wat hoger en wordt er ook fysiek iets meer van de spelers gevraagd.

Poolster beschouwde zich voor de aftrap zeker niet kansloos, maar moest het eerste deel wel aan de gasten laten. ‘Het heeft ons even tijd gekost om in het tempo en de strijd van Grijpskerk mee te kunnen’, vertelt trainer Jeroen de Munck. Op het moment dat de geelzwarten de zaak op orde leken te hebben, sloeg Grijpskerk echter toe.

Na een klein half uur spelen werd de bal vanaf de rechterkant voor het doel van de thuisclub getrokken. De voorzet had er uitgehaald moeten worden, maar dat gebeurde niet. Zoals ook het appelleren voor buitenspel geen effect sorteerde. Het speeltuig kwam bij de tweede paal terecht en werd tegen het nylon gekopt door Raymond Pietens: 0-1.

De treffer betekende een tegenslag voor de gastheren, die zich echter niet uit het veld lieten slaan. Voor de pauze vielen er geen goals meer en dus moest het antwoord van de Spieksters na de rust komen. Kansen daarvoor waren er genoeg in het tweede bedrijf. Johan de Groot wist tot twee keer toe het net niet te vinden en spits Dennis van Dijk was ook niet erg gelukkig in zijn acties. ‘Jammer, want we hadden het duel een heel ander aanzien kunnen geven’, vindt De Munck.

In de 82e minuut kreeg Poolster een unieke gelegenheid om alsnog een verdiend gelijkspel uit het vuur te slepen. Dennis van Dijk dacht het strafschopgebied van Grijpskerk binnen te kunnen wandelen, maar ging naar het gras op het moment dat hij zijn tegenstander was gepasseerd. Volgens de een was de overtreding buiten de zestien gemaakt, volgens de ander was hij er wel degelijk binnen.

De scheidsrechter van dienst besliste in ieder geval dat de bal op de stip gelegd moet worden en Van Dijk besloot de penalty zelf te nemen. Tot afgrijzen van alles wat Poolster een warm hart toedroeg, faalde de spits en bleef de goal van Pietens de enige die de toeschouwers te zien kregen.

De Munck: ‘het was mooi geweest als we onszelf hadden beloond. De jongens hebben er hard voor gewerkt en hadden een punt wel verdiend. Het vizier stond echter niet op scherp, terwijl het er in dit soort wedstrijden wel op aan komt. Maar goed, ik heb nog wel vertrouwen in een goede afloop.’

Captain Jeroen de Groot liet zich in soortgelijke bewoordingen uit. ‘We hebben de tweede helft niks meer weggegeven en veel meer kansen gehad. Deze tweestrijd is nog lang niet gespeeld. Grijpskerk was weliswaar fysiek wat sterker, maar het is zeker geen wonderploeg.’

* Poolster – Grjpskerk 0-1 (0-1). Raymond Pietens 0-1

No Replies to "Poolster start nacompetitie met verlies"