Bo Dopma beste van Noord-Nederland

De elfjarige turnster Bo Dopma van turnclub VIOS uit Warffum wist zich in december te plaatsen voor de toestelfinales sprong en brug. Onlangs reisde Dopma samen met trainster Sandra Bosman af naar Vries, waar de toestelfinales voor Noord-Nederland plaatsvonden en liet zih tot beste van Noord-Nederland kronen op het onderdeel sprong.

Het eerste toestel was voor Dopma de sprong. Als eerste sprong ze een handstandoverslag over de pegasus tot op verhoging. Dit deed zij uitstekend en scoorde dan ook 13.550 punten. Als tweede sprong voerde Dopma een gestrekte salto voorover met hele draai uit. Ook deze voerde ze netjes uit, met bij de landing een kleine pas voorwaarts. Zij scoorde hiervoor 13.300 punten. Met 13.425 punten eindigde Dopma samen met Emma Smit van CSC ’45-Heerenveen op de eerste plaats en daarmee werd dit duo de beste op sprong van Noord-Nederland.

Op de brug was Dopma vastberaden om voor oefening twee te gaan. In deze oefening moesten reuzendraaien uitgevoerd worden. Dopma liet tijdens het inturnen een oefening naar haar kunnen zien. De reuzendraaien waren nog niet goed genoeg en tijdens de afsprong viel ze op haar schouder. Dopma liet het er niet bij zitten en besloot het nogmaals te proberen, echter ging het wederom verkeerd bij de afsprong en toen werd besloten om voor oefening één te gaan. Ze zat niet lekker in de oefening en de opzwaai werd slordig uitgevoerd. Met een score van 13.150 punten eindigde Dopma op de zesde plaats. Voor de jeugdige Warffumse zit het wedstrijdseizoen er nu op. Er kan weer volop getraind worden voor een nieuw seizoen.

No Replies to "Bo Dopma beste van Noord-Nederland"