DWA/Argo sluit seizoen af met verlies

De korfballers van DWA/Argo uit Winsum en Bedum hebben zaterdag hun laatste wedstrijd van het seizoen niet weten te winnen. Tegenstander Vlug & Vaardig bleek een maatje te groot te zijn en nam met een 11-17 eindstand de punten mee terug naar Garijp. De korfballers gaan nu genieten van de vakantie en zullen in september weer aan de start staan van een nieuw seizoen.

Voor DWA/Argo stond er niets meer op het spel, terwijl de gasten uit Friesland nog in de strijd waren voor de tweede plaats die recht geeft op een beslissingswedstrijd voor promotie. Onder zeer warme omstandigheden vond de thuisploeg het lastig om op gang te komen. Vlug & Vaardig had er minder moeite mee en nam dan ook meteen een voorsprong van 0-3.

Bij deze stand wist Nick Brandsma als eerste te scoren voor de thuisploeg. Toen vervolgens Tom van der Laan en Sam Pestoor voor 2-4 en 3-4 zorgden, leek de thuisploeg weer terug in de wedstrijd te zijn. Dat was echter schijn, want door vier opeenvolgende goals van Vlug & Vaardig was het gaatje al snel weer gemaakt: 3-8. Karen Oostmeijer was nog trefzeker aan de kant van DWA/Argo, maar de ruststand werd door de gasten op 4-10 bepaald.

Na de pauze bleef het verschil aanvankelijk gehandhaafd, maar daarna volgde een sterke fase van de thuisploeg. Door vijf treffers op rij werd de wedstrijd ineens weer spannend, want de thuisploeg kwam op 10-12. Het bleek echter een te grote krachtsinspanning te zijn geweest, want de gasten stelden in de slotfase alsnog orde op zaken. Met vier doelpunten maakten ze duidelijk wie de betere ploeg was.

De laatste thuistreffer kwam uit handen van invalster Aaltje Kinderman, maar voor de stand deed deze er niet meer toe. Bij 11-17 floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

DWA/Argo is als zesde geëindigd in de veldcompetitie, wat betekent dat de ploeg het volgend seizoen gewoon weer in de derde klasse zal uitkomen. In augustus zal het team onder leiding van Henk Sjoerd Westra zich opmaken voor de volgende competitie, die in september van start gaat. Tot die tijd zal de ploeg van de vakantie genieten.

Scores DWA/Argo: Tom van der Laan (3), Sam Pestoor (2), Nick Brandsma (2), Benjamin Pestoor (1), Karen Oostmeijer (1), Yvonne Schuuring (1) en Aaltje Kinderman (1).

Uitslagen & Stand
Rood-Wit	- Invicta/Frigro	15-12
Pallas’08	- DTS			11-14
DWA/Argo	- Vlug & Vaardig 	11-17

Stand:
Rood-Wit		14-26
Vlug & Vaardig		14-21
Pallas’08		14-19
DTS			14-17
Invicta/Frigro		14-12
DWA/Argo		14- 8
Blauw Zwart		13- 6
MN&W			13- 1

No Replies to "DWA/Argo sluit seizoen af met verlies"