Prima eerste editie SES Youth Cup

Na het onder tropische temperaturen afgewerkte SES-toernoooi, stond de Stichting Eemsdelta Sportevenementen (SES) zondag voor een nieuwe megaklus. Op de velden van NEC Delfzijl werd namelijk de eerste editie van de SES Youth Cup afgewerkt. Bij de SES Youthcup werd in verschillende leeftijdscategorieën gespeeld, te weten onder acht, negen, tien en elf jaar. Tientallen jeugdteams uit alle delen van het land waren naar het opnieuw warme Delfzijl gekomen om zich in het zweet te werken voor een van de vele prijzen.

En het was genieten geblazen van de talenten die zich op het echte en het kunstgras voortbewogen. Alle velden hadden de namen van stadions door heel Europa gekregen. Ondanks de hoge temperaturen straalde het fanatisme er van af. In dat opzicht deden ze niets onder voor hun volwassen tegenpolen. Verlies en winst werden betreurd en gevierd. De organisatie kon na weer een lange dag vol voetbal tevreden zijn. Er waren, zoals Jan van der Zweep zei, voldoende leermomenten geweest waar men volgend jaar profijt van kan trekken.

De SES heeft er twee dagen vol voetbal op zitten en zal waarschijnlijk ook naar adem hebben lopen snakken toen de laatste beker was uitgereikt. Dat gebeurde overigens door niemand minder dan Arnold Kruiswijk, verdediger van het Arnhemse Vitesse, maar uiteraard ook bekend van zijn periode bij FC Groningen. Daarvan zag hij nu mascotte Groby voorbij komen. Kruiswijk was maar een paar uur op Sportpark Centrum geweest, maar had desondanks veel gezien. ‘Het is mooi dat die kereltjes allemaal zoveel plezier aan het spel beleven. Dat gevoel moeten ze vooral vast zien te houden. Spelvreugde is het grootste goed dat je kunt hebben’, aldus de profvoetballer. De uitslagen van de SES Youth Cup volgen zo spoedig mogelijk.

No Replies to "Prima eerste editie SES Youth Cup"