Snikhete sensatie op veld SC Loppersum

In de tweede ronde van de nacompetitie van de tweede en derde reserveklasses moest SC Loppersum het in eigen huis opnemen tegen VV Hoogeveen. Van een goede uitgangspositie voor de thuisploeg was allerminst sprake. De Lopsters waren een week eerder namelijk kansloos met 4-1 ten onder gegaan in Drenthe. Wat niemand voor mogelijk hield, gebeurde echter toch. In de extreme hitte presteerde SC Loppersum het om na een ware slijtageslag de finale van de nacompetitie te halen.

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Brondijk bleek al gauw dat SC Loppersum zich niet zomaar gewonnen zou geven. Die vechtlust werd beloond met een vroege goal door Niek Weistra. Hij passeerde de laatste verdediger van Hoogeveen en schoof de bal eenvoudig in het net: 1-0.

Na nog een aantal goede mogelijkheden voor de Lopsters leek het geloof in een stunt wat weg te vallen. De hitte speelde beide teams vooral parten. SC Loppersum creëerde na de eerste drinkpauze vrijwel niets meer en Hoogeveen was geen schim van een week geleden. Beide ploegen zochten bij een 1-0 ruststand dan ook de kleedkamers op.

Na een harde botsing aan het einde van de eerste helft bleek dat doelman Frank Visser van SC Loppersum niet meer verder kon. Zijn plek in het doel werd ingenomen door veldspeler Patrik Kamphuis. Ook na de doelwisseling viel er weinig meer te beleven. Beide ploegen kregen amper kansen en de wedstrijd sudderde voort op de ‘groene bakplaat’ aan de Bosweg. Vooral Hoogeveen leek het allemaal wel best te vinden. De ploeg speelde op een rustig tempo en probeerde vooral tijd te winnen. Scheidsrechter Brondijk zette zijn klokje steeds stil en zo duurde de wedstrijd alleen maar langer.

Een aantal minuten voor tijd gingen de Lopsters alles of niets spelen. Zo ongeveer de hele ploeg werd naar voren gestuurd door trainer Martijn Elzinga. Dat resulteerde op zeker moment in een scrimmage voor het Hoogeveense doel. De bal plofte voor de voeten van Maarten de Jong en hij gaf de Lopsters nog een sprankje hoop: 2-0. In de 96e minuut wist Willem Zuur zijn directe tegenstander te passeren, legde de bal keurig voor en zag Niek Weistra 3-0 scoren. Omdat uitdoelpunten niet dubbel tellen, maakten beide ploegen zich op voor de verlenging.

Met de heersende temperaturen werd dit een ware slijtageslag. Goed voetbal werd er niet meer gespeeld, op de 9e minuut van de verlenging na. Een prima lopende aanval van de Lopsters aan de rechterkant resulteerde in een doelpunt. Uiteindelijk was het Jens Palts die de bal via het aluminium binnen wist te schieten. Bij die goal bleef het en dus kon het feest in Loppersum losbarsten. Het team had het onmogelijke toch gepresteerd. Het tweede elftal van SC Loppersum speelt zaterdag de finale van de nacompetitie op sportpark Ewensborg in Siddeburen tegen Wildervank.

No Replies to "Snikhete sensatie op veld SC Loppersum"