GAV Unitas met elftal naar Gronings kampioenschap

In de Boshal in Lopersum is zaterdag de laatste voorwedstrijd NTSB van dit seizoen gehouden. Drie turnsters van GAV Unitas deden hier aan mee. Het trio wist zich, mede dankzij goede resultaten, voor de provinciale titelstrijd op 10 juni in Uithuizen te plaatsen.

Jamie Gloudemans (Jeugd 2 G) moest in de eerste wedstrijd beginnen. Zij ging de strijd aan met vijftien andere turnsters. Bij de eerste voorwedstrijd had ze een onnodig punt laten liggen waardoor ze toen zevende werd. Gloudemans begon op balk. In tegenstelling tot de eerste wedstrijd bleef ze er nu op staan. Haar sprongen hadden iets beter uitgevoerd kunnen worden, maar op een paar flinke wankelingen na had ze een prima balkoefening. De D-score was 3.2 en de eindscore werd 11.2 punten. Dit was het derde cijfer van dit niveau.

Het tweede onderdeel was vloer. De vrije radslag mislukte in de laatste acro-serie. Hierdoor miste ze een samenstellingseis wat haar een 0,5 kostte en, naar later bleek, een podiumplaats. Verder werd haar oefening goed uitgevoerd. Voor de moeilijkheidsgraad werd haar oefening gewaardeerd met 2.6 en haar eindscore was 11.00 punten. Dit was het zevende cijfer.

Na balk en vloer volgde sprong. Die beheerst Gloudemans goed. Ze deed twee keer een handstandoverslag over de pegasus. De D-score voor deze sprong was 2.4. Voor de uitvoering kreeg ze 11.275 punten, het tweede cijfer van de groep. Als laatste toestel was er de brug. Haar opzwaai was te laag en hierdoor miste ze een samenstellingseis. Ze kreeg voor de moeilijkheid 2,8 en haar eindscore was 10.3 punten, goed voor het zesde cijfer. Uiteindelijk eindigde ze met een vierde plaats net naast het podium.

In de tweede wedstrijd moesten Lianne Molenberg (Jeugd 1 D2) en Celine Veening (Jeugd 1 D3) aan de bak. Molenberg moest de strijd aan gaan met twaalf turnsters en Veening met vijf. Zij was in de eerste wedstrijd ruimschoots eerste geworden. Haar doel was dan ook om dit te evenaren. Veening begon op brug. Deze voerde ze keurig uit en maakte geen grote fouten. Haar D-score was 4.5 en uitvoering 12,60 punten. Dit was het vierde cijfer van de groep.

Haar tweede toestel was de balk. Ook hier maakte ze geen grote fouten. Ze bleef keurig op de balk staan en maakte de meeste pluselementen. Veening kreeg voor de moeilijkheid 5.1 en uitvoering 11.10. Dit was het hoogste cijfer van de groep. Haar derde toestel was de vloer. Deze beheerste ze goed. Bij de vorige wedstrijd deed ze een verkeerde sprongserie. Dat deed ze nu niet. Ze liet een keurige oefening zien. Haar D-score was 6,3 en uitvoering was 14,45. Dit was ook het hoogste cijfer van haar groep.

Als laatste toestel moest ze sprong doen. Hier deed ze twee keer handstandoverslag over de kast. De laatste weken had ze hier niet veel op kunnen trainen door een hakblessure. Ze liet wel twee goede overslagen zien. Deze werden beloond met 10.875. Dit was ook meteen het hoogste cijfer. Net als in de eerste wedstrijd werd Veening wederom eerste.

Molenberg was in de eerste wedstrijd vijfde geworden. Zij begon op balk. Hier had ze veel op geoefend want bij de eerste wedstrijd had ze op dit onderdeel veel punten laten liggen. Het vele oefenen leidde er toe dat ze een prima balk-oefening liet zien. Bij de koprol raakte ze met een voet de vloer, dit kostte haar een punt. Verder maakte ze nog een aantal wankelingen. Haar D-score bedroeg 5.1 en het eindcijfer was 11.350 punten. Dit was het vierde cijfer van de groep. Ze was supertrots op haar score en volle goede moed ging ze naar vloer. Deze beheerste ze goed en maakte dan ook geen grote fouten. Haar D-score op vloer was 6.0 en eindcijfer 13,90, dit was het derde cijfer van de groep.

Vervolgens ging ze naar sprong. Hier deed ze twee keer een handstandoverslag over de kast. De D-score voor deze sprong was 2.4. Voor de uitvoering kreeg ze 11.20 punten en dat was het hoogste cijfer van de groep. Als laatste toestel was er de brug. Na drie toestellen stond Molenberg op de vijfde plaats, dus was een goede brugoefening vereist om op het podium te komen. Ze liet een prima oefening zien en deze werd gewaardeerd met een D-score van 5.1 en haar eindscore was 13.30 punten. Dit was het hoogste cijfer van de groep. Molenberg kreeg met deze goede wedstrijd de gouden medaille omgehangen. De twee vriendinnen waren maar wat blij met hun gouden medaille.

Met deze laatste voorwedstrijd werd ook bekend wie er doorstromen naar de provinciale kampioenschappen op 10 juni in Uithuizen. Naast de zeven eerder geplaatste turnsters gaan ook deze drie turnsters door naar de finale en Ina Hof, die in de voorwedstrijd vierde werd en in eerste instantie niet door zou gaan naar de finale, heeft alsnog te horen gekregen dat zij geplaatst is voor de finale. Hiermee zijn net als vorig jaar alle elf turnsters van GAV Unitas geplaatst voor de finale. Trainster Linda Uilhoorn toonde zich zeer tevreden met het resultaat en gaat de finale vol vertrouwen tegemoet.

No Replies to "GAV Unitas met elftal naar Gronings kampioenschap"