Oud-FC Groningen op kunstgras vv Poolster

Vierdeklasser Poolster organiseert zaterdag een grootse open dag. Tijdens die dag zal onder andere het kunstgrasveld feestelijk worden geopend. Het nieuwe kunstgrasveld is volgens het bestuur qua sportfaciliteiten en sportaanbod een verrijking voor de voetbalclub, het dorp Spijk en heel haar verzorgingsgebied. Een va nde hoogtepunten tijdens de openingsdag is ongetwijfeld het duel tussen de plaatselijke trots en het team van oud-FC Groningen.

De open dag is bestemd voor zowel leden, oud-leden als niet-leden. De aftrap van het feestje vindt al op vrijdagavond plaats met de start van het Poolster Zomer Toernooi. Een groot aantal JO19-elftallen komt deze avond in actie.
Het toernooi wordt op zaterdag vanaf half tien vervolgt. In de middag wacht een uitgebreid programma. Voor zowel oud-leden als huidige leden staat er vanaf twee uur een seniorentoernooi op de rol. Voor velen zal dit een weerzien zijn met oud-bekenden uit hun Poolster-tijd. Gelijktijdig is er een sport- en spelmiddag voor de jongere jeugd georganiseerd. Ook vrienden en vriendinnen van de jeugdleden zijn van harte welkom.

In de kantine van de geelzwarten, die promotie naar de derde klasse op een haar na misten, is het mogelijk een fotoreportage te bekijken van de aanleg van het kunstgrasveld. Tevens zijn er foto’s aanwezig van de vereniging van de afgelopen jaren.

Het middagprogramma wordt afgesloten met een demonstratie van ‘walking football’. Hierbij mag alleen in wandeltempo gevoetbald worden. Het is al enkele jaren een trend op het gebied van sport onder de veelal oudere leden die graag willen blijven voetballen. Het walking football-team van de Uithuizer vereniging Noordpool UFC verzorgt een demonstratie.

Vanaf zes uur zal de feestelijke opening van het kunstgrasveld van start gaan. Onder begeleiding van Henk de Haan zullen speeches worden verzorgd door voorzitter Edward Stulp en wethouder Jan Menninga van de gemeente Delfzijl. Vervolgens zal de officiële opening verricht worden door het oudste lid Eise Mollema, het jongste lid Robin Heun en wethouder Menninga. Het geheel zal muzikaal begeleid worden door de Blauwbloezen.

Om 19.00 uur zal onder leiding van arbiter Roelof Luinge een wedstrijd gespeeld worden tussen Poolster en oud-FC Groningen. De Groningers treden onder andere aan met Sander van Gessel, Paul Matthijs en Melchior Schoenmakers. De wedstrijd zal twee keer een half uur duren.Na het duel volgt vanaf half negen een feestje met muzikale medewerking van coverband Cheerz! en deejay Julian (foto: archief EemsmondSport).

No Replies to "Oud-FC Groningen op kunstgras vv Poolster"