Reserves SC Loppersum naar 2e Klasse

Op sportpark Ewensborg in Siddeburen werd zaterdag de strijd gestreden om promotie naar de reserve 2e klasse. Wildervank en Loppersum maakten er voor honderden supporters een waar spektakel van. Na een 4-1 nederlaag en een 0-0 gelijkspel in de competitie waren de Lopsters allerminst favoriet. Nadat Wildervank bij rust met 2-0 voor stond, gaf niemand meer een cent voor de Lopsters. Na de geweldige comeback van vorige week besloot de ploeg van Martijn Elzinga het kunststukje echter nog eens te herhalen en zegevierde uiteindelijk met 3-4. Daarmee was promotie een feit.

Sportpark Ewensborg was aardig gevuld toen de beide ploegen onder leiding van scheidsrechter Reitsema het veld betraden. Bij SC Loppersum nam Jan Posthumus de plek in onder de lat bij afwezigheid van Frank Visser. Wildervank begon sterk en zette de Lopsters goed vast waardoor ze niet in hun spel kwamen. Een vrije trap werd na een kwartier niet goed verwerkt en in de rebound was het raak: 1-0. Ook in het vervolg van de eerste helft was Wildervank op alle fronten beter.

Nadat opnieuw een bal niet goed werd weggewerkt maakte Wildervank dankbaar gebruik. Het leer plofte in de zestien meter van Posthumus en werd droog ingeschoten: 2-0. Pas aan het einde van de eerste helft kwamen de eerste kansjes voor SC Loppersum. Maar nadat een kopbal van Berjen Flikkema uit het doel werd getikt, floot Reitsema voor de rust.

Na de doelwisseling was meteen te zien dat de Lopsters beter in hun spel kwamen. Wildervank liet SC Loppersum opbouwen. Het tempo lag alleen te laag om kansen te creëren. Nadat er bijna een uur was gespeeld zat de bal er dan opeens in. Een corner van Douwe Feitsma werd bij de eerste paal binnen gekopt door Berjen Flikkema: 2-1. Hierdoor ontstond er geloof bij spelers en supporters en dat was te merken in het veld. Wildervank werd ver teruggedrongen en won geen enkel duel meer.

Op zeker moment ontstond er een onvervalste scrimmage voor het doel van de Wildervanksters. De bal caramboleerde uit de zestien meter en werd ingeschoten door Maarten de Jong. Het laatste zetje werd uiteindelijk door Niek Weistra gegeven. Binnen vijf minuten stond de hele wedstrijd op zijn kop: 2-2.

Aangemoedigd door het publiek bleven de Lopsters op de voorsprong jagen en die kwam er. Een kwartier voor tijd nam Lennard Schuttenbeld een hoekschop. Deze leek een prooi te zijn voor de keeper, maar de goalie verkeek zich volledig op de inzet en kon het speeltuig uit het net halen: 3-2.

Nu was aan het Wildervank om iets te ondernemen. De ploeg ging één op één spelen maar was zelden gevaarlijk. SC Loppersum gooide alles lang en dat resulteerde twee minuten voor tijd in een counter. Na een aanval over de rechterkant was het Jens Palts die via de keeper de bal in het doel wist te schieten: 4-2. Er ontpopte zich een groot feest op het veld, maar de wedstrijd was nog niet afgelopen.

De Lopsters groeven zich in het eigen strafschopgebied in en dat zorgde voor een aantal hachelijke momenten. Nadat Wildervank met tien man verder moest vanwege een elleboogstoot, leek het geloof weg te zijn. Vlak voor tijd werd het nog 3-4 maar dat mocht niet meer baten. Net als een week eerder op het snikhete Lopster sportpark kwam de ploeg van Martijn Elzinga op magnifieke wijze terug. De beloning is promotie, want de reserves van SC Loppersum mogen volgend seizoen in de reserve 2e klasse successen proberen te boeken.

No Replies to "Reserves SC Loppersum naar 2e Klasse"