Zaalvoetballers Farmsum pakken titel

De zaalvoetballers van Farmsum hebben vrijdagavond het kampioenschap in de wacht weten te slepen. Het feestje werd in sporthal Eelwerd in Appingedam gevierd, nadat ZVV Delfzijl met 4-3 was verslagen.

Voor Farmsum Futsal 1 was het de laatste competitieronde en dus moest het nu gebeuren. In de wetenschap dat de roodgelen aan een punt genoeg zouden hebben om de champagne te mogen ontkurken, begon Farmsum sterk aan de wedstrijd tegen de buren uit Delfzijl. Door doelpunten van Herbert van Brugge en Robert veenhuis stond er in de rust een 2-0 voorsprong op het scorebord en leek er niks aan de hand.

Na de doelwisseling dreigde het echter mis te gaan voor de Farmsumers. Ze gevan drie knullige doelpunten weg en stonden daardoor met 2-3 achter. Het massaal toegestroomde publiek besloot nog een keer achter de met zichzelf worstelende thuisploeg te gaan staan en vier minuten voor tijd schoot Alwin Nap de gelijkmaker op het bord. Dat was in principe voldoende voor de titel.

Twee minuten voor het laatste fluitsignaal schoot Herbert van Brugge alle onzekerheid weg en scoorde de bevrijdende 4-3. De goed leidende Scheidsrechter Wildeboer floot voor het einde en de Farmsumers konden het kampioenschap vieren. Een knappe prestatie die promotie naar de 2e klasse betekent.

No Replies to "Zaalvoetballers Farmsum pakken titel"