‘Oudjes’ FC onderuit op nieuw kunstgras Poolster

Vierdeklasser Poolster heeft zaterdag op feestelijke wijze het nieuwe kunstgrasveld geopend op het sportpark Oldencate. Daarmee is een lang gekoesterde wens van de club in vervulling gegaan. ‘Het geeft ons de gelegenheid om door te groeien naar misschien wel veel meer dan een voetbalclub’, sprak voorzitter Edward Stulp. De opening kreeg nog wat meer glans dankzij de 5-0 zege van de Spieksters op oud-FC Groningen.

Er waren heel wat bekende gezichten naar Spijk gekomen om de openingshandeling bij te wonen, maar ook het duel tussen de plaatselijke trots en het team van oud- FC Groningen. Onder de genodigden bevonden zich eveneens oud-trainers en voetballers. Zij waren in de kantine van de geelzwarten getuige van een kort optreden van Henk de Haan en een openingswoord van Stulp.

Het hele gezelschap toog daarna richting het nieuwe trainingsveld, waar de opening zou worden verricht door onder andere het jongste en het oudste lid van Poolster. Robin Heun was de eerste die vanaf elf meter mocht aanleggen en erelid Eise Mollema wist het net eveneens te vinden. In hun gezelschap schoten, onder de muzikale klanken van de Blauwbloezen uit Middelstum, ook erelid Peter Zandt en wethouder Meindert Joostens van de gemeente Delfzijl raak.

En dan was daar natuurlijk het debuut van trainer Jaap Danhof, de man die Jeroen de Munck als trainer bij de geelzwarten is opgevolgd en na twee jaar in de zondagtak te hebben gebivakkeerd weer terug is in het zaterdagvoetbal. De Lopster zag zijn gretig spelende team met 5-0 van de voormalige profs winnen. De mooiste goal van de wedstrijd kwam op naam van Kevin Bijlsma, die er op links weer eens een ouderwetse rush uitgooide en doelman Johan Tukker het nakijken gaf.

Het duel werd gefloten door Roelof Luinge, die net als anderen de accommodatie van Poolster prees en van een fantastische ambiance sprak. ‘Ik kom bij veel clubs, maar als je dit zo ziet mag de club best trots op zichzelf zijn. Ze hebben het hier in Spijk prima voor elkaar’, aldus de arbiter. Tukker baalde enorm van de nederlaag. ‘Maar ik moet zeggen dat het een prima groep voetballers is. Daar kan Poolster nog veel plezier aan beleven.’

Uiteraard kwamen ook de geruchten ter sprake die de ronde doen in sportief Spijk. Doelman Rody Bos (ex-De Pelikanen) zou volgens betrouwbare bronnen zijn overschrijvingsformulier al hebben getekend en ook de namen van Tom Dijkman (vv Winsum en oud-Poolster) en Dennis de Vries (ex-De Pelikanen) zoemen rond Oldencate. Danhof kent de verhalen, maar wacht het einde van de overschrijvingstermijn rustig af.

Voorzitter Stulp heeft alle vertrouwen in de toekomst en hoopt dat het vlaggenschip van de vereniging ook volgend seizoen in de top van de vierde klasse kan meedoen. Een mening die Danhof deelt. ‘Een ding is in ieder geval zeker. Als alle clubs uit de regio straks in dezelfde klasse uitkomen hebben we de helft van het seizoen alleen maar derby’s. Dat is toch hartstikke mooi?’, aldus de oefenmeester.

Stulp benadrukte nog maar weer eens dat het kunstgrasveld, waar geen rubber op ligt maar kurk, als trainingsveld is bedoeld. Het veld heeft wel de officiële afmetingen, dus als er uitgeweken moet worden heeft Poolster de mogelijkheid om daar een wedstrijd te spelen.

Dat het hoofdveld de eerst aangewezen plek blijft, is voor iedereen wel duidelijk. En dat zal met name voormalig verdediger Peter Zandt deugd doen. ‘Het is mooi voor de toekomst van de club dat ze een kunstgrasveld hebben, maar voor mij zou het niets zijn. Ik heb na elke wedstrijd om kwart over vier altijd met veel plezier de klei onder mijn schoenen vandaan geschraapt.’ Dat gezegd hebbende begaf ook Zandt zich weer richting het feestgedruis, dat muzikaal werd opgeluisterd door coverband Cheerz.

No Replies to "'Oudjes' FC onderuit op nieuw kunstgras Poolster"