Jeugd NEC Delfzijl pakt KNVB-beker

De jeugd van NEC Delfzijl JO11-1 kwam zaterdag in actie tijdens de finales voor de KNVB-beker. In de voorrondes had men van DVC, GRC Groningen, Bedum, HFC ’15, Be Quick JO11-2, Emmen en Be Quick JO11-1 weten te winnen. Met name de 4-0 overwinning tegen Be Quick Jo11-1 was een zeer knappe maar ook terechte overwinning.

De tegenstanders in de finale waren LAC Frisia Jo11 uit Leeuwarden, VV Emmen Jo11-1 en ONS Boso Sneek Jo11-1. Vooraf was er geen uitgesproken favoriet team. De middag begon met het duel tegen LAC Frisia. NEC Delfzijl begon erg sterk en creëerde vanaf het begin goede mogelijkheden. De ban werd uiteindelijk gebroken door een goal van Thomas van Noort. Vlak daarna schoot Jack van der Giessen de 2-0 binnen. LAC Frisia was erg verrast door de sterke start van NEC Delfzijl en kwam de schrik niet meer te boven. Het werd uiteindelijk 4-0 door goals van Stijn van Amstel de Vries en Jari Kolthof.

Na tien minuten rust moest de tweede wedstrijd gespeeld worden tegen FC Emmen, waar de talenten voor proftak van de Drentse club worden klaargestoomd. Van NEC Delfzijl gaat Jack van der Giessen volgend jaar ook bij FC Emmen voetballen en dus moest hijtegen zijn toekomstige ploeggenoten spelen.

De jongens hadden het erg zwaar en kwamen terecht met 1-0 achter. Duels werden verloren en de warmte werkte ook niet mee. Maar toch knokten de Delfzijlsters door en keeper Laurens Woldendorp wist zijn team met een paar fantastische reddingen in de wedstrijd te houden. De verdedigers Matthijs Stratingh, Brent de Vries, Sverre Tuil en Thijs Roels waren erg sterk en bijna niet te passeren. In het tweede deel van de wedstrijd won Jack van der Giessen een belangrijk duel. De bal kwam voor de voeten van Jari Kolthof, hij passeerde de keeper en maakte de 1-1. Daarna kreeg NEC zelfs nog een paar kansen op de 2-1, maar die goal viel niet en dus werd de eindstand 1-1.

Da laatste en beslissende wedstrijd was tegen ONS Boso Sneek die allebei de wedstrijden met 3-1 had gewonnen. Winst was nodig om de beker mee naar Delfzijl te nemen. De tegenstander had een aantal grote, sterke en goede spelers. De eerste helft van 12,5 minuten creëerde NEC Delfzijl bijna geen kansen en de keeper moest een keer sterk optreden om een tegengoal te voorkomen.

Er waren nog 12,5 minuten om de wedstrijd te winnen. De jongens bleven erin geloven en werkten goed samen. Vijf minuten voor tijd viel de bevrijdende goal middels een keihard schot van Jari Kolthof. De minuten die volgden waren spannend, maar het lukte om de overwinning over de streep te trekken. Daarna volgde de ontlading en kon het feest losbarsten. De spelers hebben, samen met de familie, de overwinning tot laat in de avond gevierd.

De coaches Jari Slort en Edwin van Noort hebben nu drie jaar op rij de finale van de KNVB-beker weten te bereiken met drie verschillende teams. Vorig jaar werd een tweede prijs behaald en twee jaar geleden werd de hoofdprijs gepakt. Sverre Tuil en Thomas van Noort hebben samen met de trainers alle finales meegemaakt. Het team zal volgend jaar uit elkaar vallen. Een drietal jongens verlaat NEC Delfzijl. Jack van der Giessen gaat naar FC Emmen en Jari Kolthof en Thomas van Noort verkassen naar FC Groningen. NEC Delfzijl wenst hen veel succes.

No Replies to "Jeugd NEC Delfzijl pakt KNVB-beker"