Danara Stoppels wint bij de Ruhr Games

In en om Dortmund in Duitsland zijn onlangs de Ruhr Games gehouden. Tijdens dit tweejaarlijks jeugdevenement wordt in een internationaal deelnemersveld in bijna twintig verschillende sporten om de prijzen gestreden. Voor het deelnemen aan het atletiektoernooi voor jeugd onder de 16 jaar moesten bepaalde limieten behaald zijn. De 14-jarige Danara Stoppels uit Holwierde had zich voor de onderdelen speerwerpen en kogelstoten weten te plaatsen.

In het veld van deelneemsters uit Duitsland, Frankrijk en Nederland begon de tiener uit Holwierde, op de foto tweede vanaf links, het speerwerpen sterk met een worp van 38.99 meter en dat was goed genoeg voor de koppositie. Ze bleef goed werpen en verbeterde in de laatste worp haar afstand nog naar 40.71 meter. Ruim voldoende voor de eerste plaats.

Met deze afstand staat Stoppels ook bovenaan in de Nederlandse ranglijst, wat betekent dat er dit seizoen nog geen enkel meisje van 14 en 15 jaar verder heeft geworpen met de speer van 500 gram.

Meteen na het speerwerpen moest Stoppels door naar kogelstoten. Waarschijnlijk was de concentratie weg, want dit ging niet helemaal goed. Ze bleef ruim onder haar persoonlijke record en werd twaalfde op dit onderdeel.

Over twee weken gaat de Noord-Groningse meedoen aan de Nederlandse kampioenschappen voor B Junioren (15 en 16 jaar). Hier heeft ze zich geplaatst voor het kogelstoten, discuswerpen en speerwerpen.

No Replies to "Danara Stoppels wint bij de Ruhr Games"