Sporters De Brug genieten op Special Olympics

In Groningen en Veendam zijn zaterdag de Special Olympics Regionale Spelen gehouden. De Brug Noord-Groningen deed hier mee aan paardrijden, tafeltennis en zwemmen. Daarnaast was er uit deze regio ook nog een grote groep bewoners van NOVO Molenerf die meedeed aan SportFun! De dag begon met het maken van een groepsfoto waarbij de deelnemers van De Brug Noord-Groningen en hun coaches hun prachtige nieuwe kleding konden laten zien. Deze kleding kon aangeschaft worden door een gift van de Achmea Foundation. Hiermee kwam er een einde aan de periode dat de sporters van ieder onderdeel in andere kleur aan de start verscheen.

Na de openingsceremonie, waarbij onder andere Commissaris der Koning René Paas en Ruud Verbunt, voorzitter van Special Olympics Nederland, aanwezig waren en waar de Olympische vlam symbolisch werd ontstoken, reisden de sporters af naar de accommodatie waar hun tak van sport plaatsvond.

Het tafeltennisteam trad aan in het Sportcentrum RUG & HG (ACLO Zernike Complex). Na diverse partijen werden aan het einde van de dag de prijzen verdeeld, maar eigenlijk waren alle deelnemers al winnaar. Jeffrey Kremer en Aart Timmer wonnen een zilveren medaille, Richard Müller en Hessel Raatjes werden vierde en ontvingen daarvoor een vaantje en ook Trijntje van der Molen ontving een vaantje. Zij werd zesde.

De paardrijders reisden af naar Veendam. Daar vond in Manege Lipizza hun wedstrijd plaats. De deelnemers uit de regio hadden een extra handicap in vergelijking met de deelnemers uit Veendam. Zij kenden de paarden waarop ze moesten rijden immers niet. Er werd echter prima gereden. Wouter de Jonge won hier een gouden medaille, Vincent Robot veroverde een zilveren medaille en Mandy Kamps, Laura Koning en Melanie Mus kregen een vaantje voor hun vierde plaats.

De zwemmers verschenen aan de start in zwembad De Parrel. Sander van den Berg kreeg na zijn 25 meter schoolslag een zilveren medaille omgehangen. De 50 meter schoolslag resulteerde in een vierde plaats, goed voor een vaantje. Hielke Buma won een gouden medaille op de 25 meter rugcrawl en op de 25 meter vrije slag was er brons voor hem. Saskia Dobma won twee keer een bronzen medaille, dit gebeurde op de 25 meter vrije slag en op de 25 meter schoolslag.

Erwin Duisterwinkel veroverde twee medailles: zilver op de 25 meter schoolslag en brons op de 25 meter vrije slag. Gertjan Groendijk won ook brons op de 50 meter schoolslag en hij werd vierde op de 25 meter rugcrawl. Jessica Hofste won maar liefst twee gouden medailles: dit gebeurde op de 25 meter rugcrawl en op de 25 meter schoolslag. Nanda Kamps behaalde goud op haar 25 meter vrije slag, de 25 meter schoolslag leverde een vaantje op voor haar vijfde plaats. John Katerberg won zowel op de 25 meter rugcrawl als op de 25 meter schoolslag een zilveren plak. Theo Schuiling won goud op de 25 meter vrije slag en zilver op de 25 meter rugslag.

Een gouden medaille op de 25 meter schoolslag was er voor Ricette Schumer. Op de 25 meter vrije slag ontving ze een vaantje voor de vijfde plaats. Ook voor Angelique Veldkamp was er een medaille. Ze zwom naar brons op de 25 meter vrije slag. De 25 meter schoolslag leverde een vaantje op voor de zesde plaats. Marjolein van der Wal kreeg na de 25 meter schoolslag de gouden plak omgehangen en op de 25 meter vrije slag was er brons voor haar. De 4×25 meter vrije slag leverde voor de ploeg uit Noord-Groningen nog eens een bronzen medaille op. Dit team bestond uit Gertjan Groendijk, Jessica Hofsté, Theo Schuiling en Marjolein van der Wal.

Alle deelnemers en hun coaches hebben ontzettend genoten van deze dag en er wordt nu al reikhalzend uitgekeken naar de landelijke Special Olympics die op 8, 9 en 10 juni 2018 in de Achterhoek zullen worden gehouden.

No Replies to "Sporters De Brug genieten op Special Olympics"