Twaalfde Lopster Torenloop in aantocht

Na een afwezigheid van vijf jaar heeft de Motor Fiets en Automobiel Club Loppersum (MFAC) de Lopster Torenloop het afgelopen jaar weer nieuw leven ingeblazen. Dit succesvol verlopen hardloopevenement krijgt dit jaar op zaterdag 1 juli een vervolg wanneer de 12e editie wordt uitgeschreven.

Loppersum zal op de eerste zaterdag van juli weer volop in het teken staan van hardlopende deelnemers. Zij zullen meedoen aan de recreatieve loop van 5 kilometer of aan de wedstrijdloop van 10 kilometer en zullen trachten de vorig jaar gelopen tijd van 34.56 minuten van Maurice Smit uit Delfzijl te verbeteren.

De jeugdloop staat die dag als eerste op het programma. Aan dit onderdeel dankt de loop zijn naam, want het gaat om de traditionele rondjes om de Lopster toren. Het startschot hiervoor wordt om 16.00 uur gegeven.

Aansluitend klinkt dan om 17.00 uur het startschot voor de recreatieve en de wedstrijdlopers. De recreatieve lopers lopen een rondje van 5 kilometer en de wedstrijdlopers plakken er daarna nog eentje aan vast in en rondom het centrum van Loppersum.

Voorafgaand aan de recreatieve en de wedstrijdloop vindt er nog de zogenaamde NulpuntNul-estafette plaats. Acht teams, met elk vijf deelnemers, van sponsoren, sportverenigingen en dergelijke, strijden tegen elkaar in een ludieke estafette. Er was op moment van schrijven nog plek voor twee teams. Dus men kan zich nog opgeven via info@mfacloppersum.nl. Het wordt volgens de organisatie een sportieve en hilarische uitdaging met je team en tegelijk is het een mooie warming-up voor de 5 of 10 kilometer.

Inschrijven voor de Lopster Torenloop kan op de dag zelf in Café De Lopster Kroon aan de Lagestraat 2. Tevens is hier ruimte en gelegenheid om zich om te kleden. De inschrijving voor de jeugdloop vindt plaats tussen 15.00 uur en 15.45 uur en de kosten bedragen 1 euro per deelnemer. Dit is inclusief een leuke herinnering. De inschrijving voor de recreatieve en wedstrijdloop van 5 en 10 kilometer vindt plaats tussen 15.00 uur en 16.30 uur en de kosten bedragen hier 6 euro per deelnemer.

No Replies to "Twaalfde Lopster Torenloop in aantocht"