Twee podiumplaatsen Artemis in Loppersum

Met een eerste plaats voor Gonny Houtman (Winsum) bij de vrouwen 50, een tweede plaats voor plaatsgenoot Aleida Groothoff bij de vrouwen 50 en twee vierde plaatsen voor Ab Slagter (Hefswal) bij de mannen 50 en Anna de Munck (Winsum) bij de vrouwen senioren op de 10 kilometer, kwam Artemis zaterdag in Loppersum uitstekend voor de dag tijdens de Lopster Torenloop.

Telde de organisatie, de Motor Fiets en Automobielclub Loppersum (MFAC), vorig jaar op de 5 en de 10 kilometer nog 150 deelnemers, nu stonden er totaal 179 lopers aan de start. Voor de 10 kilometer moesten twee ronden van 5 kilometer worden afgelegd. De vele bochten in het parcours haalden de snelheid uit de wedstrijd en leverden enige kritiek op.

Het was goed loopweer. In het buitengebied ondervonden de lopers enige hinder van een stevige wind. Op de 10 kilometer stonden vier Artemissers aan de start. Gonny Houtman kon vanwege een scheenbeenblessure een maand niet trainen. Ze pakte de draad in Loppersum weer op.
Houtman had aantoonbaar aan tempohardheid ingeboet. Dit weerhield haar er echter niet van haar race bij de vrouwen 50 winnend af te sluiten en dat in 49.21 minuten. De Winsumse werd op slechts zeventien seconden gevolgd door haar veertien jaar jongere clubgenote Aleida Groothoff, die een tijd van 49.38 minuten noteerde.

Bij de mannen 50 klokte Ab Slagter als vierde een keurige 44.35 minuten. Anna de Munck liep haar eerste 10 kilometer onder de vlag van Artemis en behaalde met een tijd van 58.04 minuten eveneens een verdienstelijke vierde plaats bij de vrouwen senioren.

Op de 5 kilometer gingen drie Artemissers van start. Wim Ammeraal uit Leens finishte als zevende in een tijd van 21.56 minuten. Lopster Geert Jan Reinders kwam met zijn kleindochter als 56e binnen na 30.24 minuten. Zijn plaatsgenoot Jeannet Bakema liet de klok stilstaan op 30.30 minuten. De tweede Lopster Torenloop is prima verlopen, met dank aan de MFAC Loppersum en alle vrijwilligers.

No Replies to "Twee podiumplaatsen Artemis in Loppersum"