Noord-Nederlandse titel Maud Visscher

Maud Visscher uit Holwierde heeft afgelopen weekeinde de Noord-Nederlandse kampioenschappen meerkamp bij de meisjes D eerstejaars weten te winnen. De titelstrijd vond in Stadskanaal plaats.

Visscher begon zaterdag met de 60 meter horden waarbij ze naar een persoonlijk record liep van 11.18 seconden en daarmee de eerste plek veroverde. Daarna moest ze verspringen en sprong ze naar 4.11 meter wat tevens een persoonlijk record opleverde. Op dat moment stond ze gedeeld eerste. Het laatste onderdeel op de zaterdag was speerwerpen. Dit liep niet lekker en ze gooide de speer naar 17.05 meter. Hiermee zakte ze naar de derde plaats.

Zondag sprong ze met hoog over 1.40 meter en stootte ze de kogel naar een afstand van 9.60 meter. Daarmee stond ze echter nog steeds op de derde plek. Op de 600 meter moest ze drie seconden sneller lopen dan haar directe concurrente van AV Salland. Dit lukte de jeugdige Holwierder in een spannende race, die ze in een tijd van 1.54.11 minuten wist te volbrengen. Haar puntentotaal kwam daarmee op 2705, waarmee ze haar vorige meerkamptotaal met meer dan 100 punten wist te verbeteren.

No Replies to "Noord-Nederlandse titel Maud Visscher"