Schildweek weer fantastisch evenement

Zeilen in een ‘golden raand’ was het tijdens de Schildweek op en rond het Schildmeer bij Steendam zeker. Onder wisselende omstandigheden voeren zeilers uit het hele land, van jong tot oud, in zeven verschillende klassen om de eer. s’Avonds was er volop sfeer. Mede door de goede samenwerking met Boei 12, Camping de Otter, Art Carnivale, de sponsoren en de medewerking van vele vrijwilligers was het mogelijk dit fantastische evenement voor de 72e keer neer te zetten.

Meer dan drieduizend bezoekers bezochten afgelopen week de wateren en waterrand van het Schildmeer op zoek naar vertier. De zeilers kregen alle weertypes en windsterktes voor de kiezen.  In totaal werden er negen wedstrijden gevaren en was het in diverse klassen tot op het laatst spannend wie er met de hoofdprijs naar huis zou gaan. De zeilers waren enthousiast en lovend over de organisatie van de Schildweek. Het bestuur van Zeilvereniging Schildmeer ziet het aantal deelnemers dan ook nog steeds stijgen.

Theo Dik en Daniel Folkersma wisten hun schildweek-titel in de 16m2 klasse te prolongeren. Ook nu bleef het tot het einde van de laatste wedstrijd spannend of Dik en zijn fokkenist Folkersma de overwinning zouden behalen. Theo Helder en Mijke Wijnroks werden nummer twee en Coen van Beek en Guus Rademaker gingen met de derde prijs naar huis.

De O-jol klasse was voor de tweede jaar op rij van de partij. Dit jaar lagen er in het weekend acht boten aan de start van de Schildweek. Jan van Amerongen bleef Ward Boersma en Henk Mik voor. In de Schakel-klasse ging het duo Loes de Bruin en Joep van Meerwyk met de overwinning aan de haal. Robert Prak en Liza Jansma werden nipt tweede voor Geart-Jacob de Jong en Tessa Yntema. In de Laser 4.7 klasse schreef David van den Heuvel de Schildweek op zijn naam. Hij bleef Stijn Beks en Monique Sabong voor.

In de jeugdklasse was er veel strijd in de Flits-, Optimist- en Splash-klasse. In de Flits-klasse wisten Jella-Rike Spijkervet en Beerd-Luuk Spijkervet de hoofdprijs mee naar huis te nemen. Zij lieten Jorrit van der Kooi/Coen Bijlsma en Pien Griepsma/Lieke Gerlofs de baas. In de Flits C-klasse was het tot aan de laatste wedstrijd erg spannend wie er met de hoofdprijs naar huis zou gaan. Uiteindelijk waren dat Lieke van der Kooi en Fenna Donker. Judith en Marieke Jasper eindigden als tweede en Ilse en Arnoudt Reitsma completeerden het podium.

In de Optimist A was Sophie Drenth de sterkste en zij ging dan ook met de hoofdprijs naar huis. Uiteindelijk won ze de Schildweek voor Jasmijn Drenth en Stian Kruijer. In de B-klasse ging de hoofdprijs naar Max Cuperus. Hij wist vijf van de negen races te winnen. Justin Honkoop werd tweede en Mieke de Jong eindigde als derde.

De aller kleinsten (+/- 7 jaar) voeren hun eigen wedstrijden in de Optimist C-klasse. Yvon de Jong ging hier met de hoofdprijs naar huis. De andere podiumplaatsen waren voor Jan Drenth en Roos Huls.

Zeilvereniging Schildmeer kan op een prima Schildweek terugkijken en heeft de data voor de volgende editie alvast in de agenda gezet. De wedstrijdzeilers kunnen zich volgend jaar van 20 tot en met 26 juli op het Schildmeer met elkaar meten (foto: Menne Tillema).

No Replies to "Schildweek weer fantastisch evenement"