Houtman wint voor achtste keer Lauwersoog-Ulrum

De 27e editie van de Halve Marathon Lauwersoog-Ulrum is zaterdagmiddag bij de vrouwen 60 met grote overmacht gewonnen door Gonny Houtman uit Winsum. Dit goed georganiseerde evenement telde met 428 atleten een recordaantal deelnemers. Hieronder bevonden zich tien Artemissers.

De atleten vertrokken om twee uur vanuit de haven van Lauwersoog, langs de Willem Lodewijk van Nassau- kazerne, Zoutkamp en Niekerk naar de finish in Ulrum. Over het weer tijdens deze halve marathon valt altijd wel iets te vertellen. Deze keer was dat een harde wind en een af en toe stekende zon die voor veel deelnemers de nodige problemen opleverden. De organisatie had echter onderweg voor voldoende water- en sponsposten gezorgd.

Gonny Houtman, die voor de 15e keer aan de start stond, was bij de vrouwen 60 met zes deelneemsters een klasse apart. Met haar winnende tijd van 1.46.04 uur was ze maar liefst 14.24 en 24.54 minuten sneller dan de nummers twee en drie in deze categorie. De Winsumse heeft deze halve marathon inmiddels acht keer gewonnen, is drie keer tweede en twee keer derde geworden. De organisatie wilde echter voor deze categorie geen prijzen beschikbaar stellen omdat er niet minimaal tien deelneemsters aan de start stonden.

Bij de vrouwen 50 behaalde Tini Visker (Oosternieland) met een tijd van 1.56.22 uur een keurige zesde plaats. Janneke Cazemier (Warffum) werd in deze categorie twaalfde in 2.07.15 uur. Jeannet Bakema (Loppersum) rondde haar halve marathon af als vierde bij de vrouwen 60 in 2.21.59 uur. Wim Ammeraal (Leens) was zaterdag de snelste Artemisser. Zijn tijd van 1.44.17 uur was goed voor een 26e plaats bij de mannen 50. Jan Vos (Uithuizen) werd in dezelfde categorie 29e met een tijd van 1.46.17 uur.

Bij de mannen 60 werd John Walker (Uithuizen) 14e in 1.49.40 uur. Han Korhorn (Kloosterburen) finishte na 1.50.06 uur als 38e bij de mannen 50. Marnix van den Brink (Groningen) klokte als 47e bij de mannen 40 een tijd van 1.52.24 uur. De 33e plaats bij de mannen 60 werd met een tijd van 2.13.41 ingenomen door Geert Jan Reinders (Loppersum). Ineke Wolters (Winsum) en Dirk Franssens (Saaksum) liepen elk de helft van de 21.1 kilometer en noteerden een totaal tijd van 2.06.03 uur.

No Replies to "Houtman wint voor achtste keer Lauwersoog-Ulrum"