Broekhuizen weer derde op Vlieland

Hilda Broekhuizen (Winsum) is  zondag  tijdens de 21e editie van de Stortemelk Halve Marathon op Vlieland verdienstelijk derde geworden bij de vrouwen 50. Dat was overigens voor het derde jaar op rij.

De ruim 400 deelnemers aan de halve marathon hadden gelijk voorgaande jaren de nodige problemen met de warmte. De trouwe deelneemsters Hilda Broekhuizen (achtste deelname) en Tini Visker uit Oosternieland (negende deelname) stonden namens Artemis ook dit jaar weer aan de start bij de vrouwen 50.

Broekhuizen  noteerde op het zware geaccidenteerde parcours een acceptabele tijd van 1.48.07 uur. Hiermee werd ze evenals in 2015 en 2016 keurig derde. Haar achterstand op de nummers een en twee bedroeg respectievelijk 8.04 minuten en 44 seconden. Ook de vijfde plaats van Tini Visker  in 1.58.02 uur mocht er zijn. Visker had het onderweg af en toe zwaar gehad maar was tevreden over het verloop van haar race.

Jan Vos (Uithuizen) toonde zich de snelste Artemisser in de halve marathon. Hij finishte na 1.47.54 uur als 26e bij de mannen 50. De Uithuizer ging voortvarend van start maar kreeg het in de laatste kilometers erg zwaar. Hilda Broekhuizen haalde hem zelfs in. Uiteindelijk kwamen ze nagenoeg gezamenlijk gefinisht. De Artemissers werden begeleid en verzorgd door Jantje Wiersema en Theo van Mal.

No Replies to "Broekhuizen weer derde op Vlieland"