Extra wedstrijd Autosport Groningen

Ze hadden er niet op gerekend bij Autosport Groningen, maar het gaat toch gebeuren. Op de eigen Winsumer kleibaan zal het motorgeronk op de laatste zondag van augustus weer niet van de lucht zijn.

Aanvankelijk stond op 26 en 27 Augustus een wedstrijd van het Autocross Master Kampioenschap op de agenda van AutoSport Groningen. Die strijd is echter geschrapt door de organisatie van dit kampioenschap en dus viel er voor AutoSport Groningen een gat in de agenda.

Dat heeft men nu opgevuld met een extra wedstrijd op zondag 27 augustus. Door een wedstrijd van Autocross Hallum heeft het bestuur van ASG besloten om niet het hele weekend te racen, maar alleen de zondag te nemen om zo publiek en rijders niet voor een keuze te zetten.

Het betreft een extra wedstrijd die los staat van het clubkampioenschap van AutoSport Groningen waar zo’n 140 coureurs aan deelnemen. ‘Omdat ons seizoen, en dus het clubkampioenschap, al gestart was vonden wij het niet fair om deze wedstrijd daarvoor te laten meetellen omdat deze datum nog in de vakantieperiode valt’, vertelt het bestuur.

Op de Winsumer kleibaan komen de vaste klassen aan bod. Dat zijn de Junioren, Standaard 1400cc, Standaard tot 1950cc, Standaard vanaf 1950cc, de Vrije Standaard en als gastklasse de Toerwagens (Klasse 2).

De eerste start is om 11.00 uur. Deelnemers dienen zich aan te melden via www.autosportgroningen.nl. Dit geldt ook voor diegenen die ingeschreven hebben voor het gehele seizoen.

De laatste autocross zal verreden worden op zaterdag 9 september. Tijdens die wedstrijden zullen de clubkampioenen bekend worden en de winnaar van het ASG Nederlands Kampioenschap Vrije Standaard Series 2017.

No Replies to "Extra wedstrijd Autosport Groningen"