Prima start korfballers DWA/Argo

De korfballers uit Winsum en Bedum hebben hun eerste veldwedstrijd na de zomerstop er op zitten. Invicta/Frigro uit Kollum en Gerkesklooster kwam bij DWA/Argo op bezoek. Na een 7-4 ruststand wist de thuisclub de voorsprong te behouden en de eerste twee punten van het seizoen binnen te halen. De eindstand werd 12-9 en daarmee heeft de ploeg van trainer/coach Henk Sjoerd Westra een prima start gemaakt.

De oefenmeester heeft er voor gekozen om dit seizoen met vier heren en vier dames te gaan spelen. De vijfde heer en dame die vorig seizoen nog meedraaiden, spelen daarom dit seizoen in het tweede team. Hierdoor wisselt tijdens het seizoen de samenstelling van de basisopstelling in principe niet.

Door zware regenval in de ochtend startte de wedstrijd een half uur later. Om vier uur klonk het startsignaal van scheidsrechter Beekman uit Groningen. De acht basisspelers begonnen goed en scherp aan de wedstrijd. Tom van der Laan wist DWA/Argo op 1-0 te zetten. Vlak daarna wist Invicta/Frigro er 1-1 van te maken. maar daarna nam DWA/Argo het voortouw. Lisette Hamminga wist met twee treffers 3-1 op het scorebord te zetten.

Na acht doelpuntloze minuten vond ook Sam Pestoor het gat van de korf. Met 4-1 op het scorebord viel daarna een kwartier lang aan beide kanten geen doelpunt. Beide ploegen konden de kansen die er kwamen niet afronden en de verdedigingen overheersten. Het ene vak bleef daarom erg lang in de aanval en het andere vak in de verdediging. Uiteindelijk verdiende Yvonne Schuuring een strafworp die door Sam Pestoor verzilverd werd.

Eindelijk kon er van vak gewisseld worden. Het mooie van dit moment was, dat beide vakken met de vakwisseling complimenten naar elkaar maakten voor het goede verdedigen en het aanvallend blijven zoeken naar goede kansen. Hierna antwoordde Invicta/Frigro met een treffer, waardoor er een 5-2 stand op het scorebord kwam. In de daaropvolgende aanval schoot Nick Brandsma van afstand raak en dat betekende dat er weer van vak gewisseld moest worden. Sam Pestoor wist nog een treffer te maken en daarna was het Invicta/Frigro dat nog twee keer voor rust wist te scoren. Met een 7-4 stand gingen beide teams de kleedkamer in.

Tijdens de onderbreking benadrukte Westra dat er goed verdedigd was en dat dit vol moest worden gehouden. Ook riep hij op in de tweede helft scherp het veld op te komen. Invicta/Frigro mocht niet in de wedstrijd komen.

Ook in de tweede helft vielen er aan beide kanten weinig doelpunten te bewonderen. Na elf minuten gespeeld te hebben in de tweede helft, schoot Natasja Schuuring van afstand raak. Sam Pestoor wist na een prachtige combinatie met Tom van der Laan ook van dichtbij de korf te vinden, waardoor DWA/Argo de kloof wist te vergroten.

Invicta/Frigro wilde niet opgeven en liet nog twee keer van zich horen. Nick Brandsma en Sam Pestoor zorgden vervolgens met treffers dat het gat groot genoeg bleef. In de slotfase kwam Invicta/Frigro toch nog gevaarlijk dichtbij door vier treffers op rij te scoren. De stand was toen 11-9 en dat maakte het weer spannend. Uiteindelijk maakte Yvonne Schuuring de beslissende score. Zij bepaalde de eindstand op 12-9 in het voordeel van DWA/Argo en zorgde zo dat de twee punten in Winsum bleven.

Woensdag zal DWA/Argo naar Surhuisterveen reizen voor een midweekse ontmoeting met It Fean/Boelenslaan. Dit is een inhaalwedstrijd omdat op 2 september door late vakanties niet gespeeld kon worden. De werdstrijd begint om 20.30 uur.

Scores DWA/Argo: Sam Pestoor (5x),  Nick Brandsma en Lisette Hamminga (2x), Natasja Schuuring, Yvonne Schuuring en Tom van der Laan (1x).