Kletsnatte bekerwinst NEC Delfzijl

Voetbal kan heel leuk zijn om naar te kijken, vooral als je ploeg overheerst en dat ook nog eens met goed spel laat zien. Het gaat echter altijd om de goals die je maakt en daar had tweedeklasser NEC Delfzijl zaterdag alle moeite mee in het bekerduel met Noordster. De club van trainer Kees Pranger, die zelf niet aanwezig was, wist overigens wel met 2-1 te winnen en dat was niet onverdiend.

In de hockeywereld wordt een kunstgrasveld voorafgaande aan een wedstrijd nog wel eens flink nat gespoten. Dat schijnt lekkerder te spelen. In Delfzijl was het niet nodig om die situatie kunstmatig te scheppen. De hemelsluizen stonden wagenwijd open toen er eenmaal was afgetrapt. Het was allesbehalve aangenaam op het sportpark Centrum en dus moesten de acteurs het slechte weer maar doen vergeten.

NEC Delfzijl slaagde daar aanvankelijk als beste in. Het team, aangestuurd door Jan van der Zweep, speelde fris en fruitig met veel wisselingen in de posities en soms vlijmscherpe aanvallen. Omdat de gastheren vooralsnog vergaten te scoren, bleef het uitkijken voor de tegenstoot van de Pekelders. De doelpogingen moesten daarbij vooral van Mark Wever of Kees Dun komen. Dun was nog het dichtst bij een verrassende voorsprong, maar het puntertje was niet krachtig genoeg.

Dion Zimmerman leek namens de Havenkanters de score te openen, maar zijn venijnige schot verdween via de keeper over de achterlijn. De aansluitende corner leverde meer op. Elsin Yilmaz fungeerde als afstoffer na de inzet van Nino Tualena: 1-0. Een tweede treffer leek eerder in de maak te zijn dan de gelijkmaker, maar die laatste viel eerst. NEC Delfzijl kreeg kansen genoeg om de marge op zijn minst te verdubbelen, maar het ontbeerde zuiverheid en een dosis geluk.

Na de doelwisseling was het van het zelfde laken een pak. De thuisclub leek het onbewust spannend te willen houden en kreeg onbedoeld zijn zin. Uit een corner van Dun liep Wever de bal binnen en zo stond het plotsklaps 1-1.

De snijdende aanvallen van NEC Delfzijl waren wat minder van aantal, maar werden nog wel gezien. Een daarvan leverde meteen succes op. Een pass van doelpuntenmaker Yilmaz flitste door het hart van de Pekelder defensie en werd door Erwin Noordhoff in de lange hoek geschoven: 2-1.

Voor Noordster werd de pijn nog wat groter met het uitvallen van Marcel Paans. Hij landde ongelukkig na een duel met Yilmaz en werd naar de kleedkamers getransporteerd. Omdat er geen wissels meer voorhanden waren, moest Noordster het slot van de wedstrijd met tien man vol zien te maken. Daarin werd niet meer gescoord, al waren er aan beide kanten nog wel mogelijheden die tot een goal hadden kunnen leiden.

Interim-coach Jan van der Zweep was na afloop een tevreden man. ‘We hebben verzuimd om al veel eerder afstand te nemen. Eigenlijk had de overwinning veel hoger moeten uitvallen. Qua spel heb ik net veel te klagen. De posities waren goed bezet en we hebben veel variatie laten zien. We kunnen de competitiestart tegen DZOH met vertrouwen tegemoet zien.’

* NEC Delfzijl – Noordster 2-1 (1-0). Elsin Yilmaz 1-0; Mark Wever 1-1; Erwin Noordhoff 2-1

No Replies to "Kletsnatte bekerwinst NEC Delfzijl"