Fors verlies korfballers DWA/Argo

De korfballers van DWA/Argo moesten het zaterdag opnemen tegen Harkema. In het begin was het nog spannend, maar al gauw wist Harkema het heft in handen te nemen. In de slotfase van de eerste helft liepen de Friezen weg naar een 15-7 ruststand. In de tweede helft kwam DWA/Argo deze klap niet meer te boven, waardoor de twee punten in Harkema bleven. De eindstand werd 21-14.

Na de midweekse wedstrijd van DWA/Argo in Surhuisterveen, welke tegen It Fean/ Boelenslaan met 14-11 werd verloren, staat de ploeg uit Winsum en Bedum na drie speelrondes op een gedeelde laatste plaats in de derde klasse.

Tom van der Laan wist zaterdag de score te openen en DWA/Argo al vroeg op 0-1 te zetten. Direct na dit schot reageerde Harkema. In de beginfase vielen de doelpunten om en om. Eerst wist Nick Brandsma met zijn score nog het voortouw te nemen, maar de rollen werden later omgedraaid. Harkema nam het initiatief en wist op 4-2 te komen.

Nick Brandsma en Natasja Schuuring zorgden er vervolgens voor dat er weer een gelijke score op het scorebord kwam. Hierna bleef het spannend. Na 23 minuten gespeeld te hebben, stond er een 10-7 op het scorebord. Hierna kwam de Friese doelpuntenmachine op gang. Met vijf treffers op rij zorgde de thuisploeg ervoor dat de tweede helft al bijna niet meer gespeeld hoefde te worden. Beide ploegen gingen met 15-7 de kleedkamers in.

De tweede helft werd er door DWA/Argo wel beter gespeeld dan in de eerste helft. De jongelingen uit Winsum en Bedum waren scherper en dat was goed te zien in de wedstrijd. De doelpunten vielen weer om en om, maar DWA/Argo wist niet dichterbij te komen. Harkema bleef scoren en DWA/Argo scoorde uiteindelijk te weinig. De eindstand werd 21-14. Zaterdag komt Elko uit Elim op bezoek in Winsum. Het duel begint om 15.30 uur.

* Scores DWA/Argo: Natasja Schuuring (5x), Nick Brandsma en Tom van der Laan (3x), Sam Pestoor (2x) en Karen Oostmeijer (1x).

No Replies to "Fors verlies korfballers DWA/Argo"