Shuo Han Men belangrijk voor Klimaatgroep Stars

Voor het tafeltennisteam van Klimaatgroep Stars uit Middelstum is de competitie zaterdag begonnen met een thuiswedstrijd tegen Bit.nl uit Ede. De thuisclub wist het openingsduel met 6-4 te winnen. Er was een belangrijke rol weggelegd voor het talent Shuo Han Men.

Klimaatgroep Stars degradeerde vorig seizoen uit de eredivisie en komt nu met een nieuw team in de Eerste Divisie uit. ‘Dat vergt even wt gewenning, maar ik heb mooie dingen gezien’, vertelt coach Gert Stulp. Hij doelde daarbij met name op het optreden van de 17-jarige Shuo Han Men. Ze speelde beheerst en tegelijk geslepen. Haar spel resulteerde in drie hele knappe overwinningen en darmee had zij eigenlijk de basis al gelegd voor de eerste Midddelstummer winst.

Ook youngster Pim van Schaik (16) kwam goed voor de dag met fris en verzorgd spel. Hij won overigens maar één partij, maar speelde in de andere twee zeer goed en liet zien dat hij bij elke wedstrijd steeds een stukje beter wordt. Kopman Peter Verweij had een off-day. Hij zat niet lekker in de wedstrijden. Hij won een enkelspel en ook het dubbel met Thomas Kuijer werd in een zege omgezet en dat betekende uiteindelijk 6-4 voor de thuisclub.

Stulp: ‘Het is altijd lekker als je met een overwinning kunt beginnen. Wat die waard is moet nog blijken, maar een goed begin is het halve werk. Hier kunnen we op voortborduren.’ (foto: Menne Tillema).

No Replies to "Shuo Han Men belangrijk voor Klimaatgroep Stars"