SV Bedum verpulvert GSAVV Forward

Met de volle buit uit drie bekerduels heeft SV Bedum een prima voorbereiding gekend op de naderende competitiestart. Op het eigen door regen overspoelde kunstgras werd het hulpeloze Forward met maar liefst 8-1 afgedroogd door het team van trainer Remy van der Wal. Dat gaat nu samen met Winsum door naar de volgende ronde.

Van der Wal zal de verrichtingen van zijn manschappen ongetwijfeld met een brede glimlach op het gezicht hebben ondergaan. Tweedeklasser Forward heeft nog wel wat knutselwerk te verrichten alvorens men de competitie in duikt, want wat men in en tegen Bedum liet zien was niet best.

Dat is overigens niet zo verwonderlijk, want de oudste voetballende studentenvereniging van Nederland heeft eens in de drie jaar met een grote leegloop te maken. Van het team dat vorig seizoen de competitie eindigde, zijn slechts twee spelers overgebleven. De club heeft tijd nodig om aan een nieuw team te bouwen. Meer tijd dan hen gegund is, dus zal het de komende weken punten moeten sprokkelen om niet meteen al achterop te raken.

De thuisclub kreeg kansen genoeg om de score al in een vroeg stadium te openen, maar het duurde in de aanhoudende regen nog ongeveer twintig minuten alvorens de bal voor het eerst achter de goalie van de gasten lag. Nigel Bakker opende het doelpuntenfestijn voor de gastheren: 1-0. De enige mogelijkheid die de Stadjers kregen betekende meteen de gelijkmaker van Bart Breman (1-1), maar SV Bedum was er niet van onder de indruk. Bakker liep luttele minuten na de tegenvaller enkele tegenstanders voorbij en liet George Deuling de 2-1 scoren.

De paarshemden gingen onverdroten verder met het opjagen van hun opponentenen dat leidde voor de pauze tot nog twee treffers. Eerst plukte hij een voorzet van Jake Smit ineens uit de lucht en vlak voor het scheiden van de markt werd de ruststand op 4-1 bepaald.
Van verzadiging was in de tweede helft geen enkele sprake bij SV Bedum. Tot grote tevredenheid van coach Van der Wal. ‘Ik heb in de rust tegen de jongens gezegd dat we met een goed gevoel richting de competitie wilden. Dan kun je het je niet veroorloven om de wedstrijd plichtmatig uit te spelen.’

Dat gebeurde dan ook niet. SV Bedum wilde meer en na een aanval over links was het opnieuw Boer die doel wist te treffen. Hij passeerde enkele tegenstanders en wist oog in oog met de doelman van Forward de rust te bewaren: 5-1. De vanuit het tweede team overgekomen Stijn Hekstra, van origine verdediger en met een goede linker gezegend, joeg het leer na een afgeslagen corner tegen het nylon: 6-1.

Behalve aangeven liet Jake Smit zien dat hij ook kan scoren. Hij kwam vanaf de rechterkant naar binnen en kegelde het speeltuig in de kruising voor de zevende van de dag: 7-1. Uiteindelijk werd de 8-1 eindstand door tweedejaars senior Anne-Jits Sijbesma op het scorebord gezet.

Remy van der Wal was uiteraard zeer content met de eclatante overwinning. ‘De schwung zit er goed in. De spelvreugde en het zelfvertrouwen spatten van het team af. Ik weet dat het komend weekeinde pas echt om de knikkers gaat, maar het is natuurlijk wel lekker als je een goede voorbereiding achter de rug hebt.’

En die heeft zijn team zeker en dus zijn de verwachtingen voor het eerste gevecht om de punten hooggespannen. Van der Wal heeft een brede selectie tot zijn beschikking en hoopt dat de ploeg de goede lijn in het openingsbal met Zuidhorn weet door te trekken. ‘Het klinkt misschien afgezaagd, maar Zuidhorn uit? Altijd lastig’, tempert de oefenmeester de ongetwijfeld ontstane euforische gevoelens.

* SV Bedum – GSAVV Forward 8-1 (4-1). Nigel Bakker 1-0; Bart Breman 1-1; George Deuling 2-1; Richard Boer 3-1; Richard Boer 4-1; Richard Boer 5-1; Stijn Hekstra 6-1; Jake Smit 7-1; Anne-Jits Sijbesma 8-1.

No Replies to "SV Bedum verpulvert GSAVV Forward"