Pijnlijke nederlaag SGV bij Poolster

Poolster wordt door menigeen als een van de titelkandidaten in de vierde klasse D gezien. Mochten de geelzwarten ambities in die richting hebben, dan is er zaterdag in ieder geval een prima eerste stap gezet. Het Schildwolder SGV beleefde op het sportpark Oldencate in Spijk namelijk een nachtmerrie. De Schildwolders liepen, na een 5-1 ruststand, tegen een pijnlijke 9-1 nederlaag aan. Dennis van Dijk was verantwoordelijk voor eenderde deel van de treffers.

SGV beleefde een moeizaam seizoen, waarin het tot het laatst toe tegen degradatie moest vechten. In een tweeluik met Oosterparkers bleef het team van trainer René Hulsebos echter overeind en dus kon men uiteindelijk opgelucht ademhalen. De grote vraag is echter wat die inspanningen voor meerwaarde hebben als je in het eerste de beste competitietreffen op een dergelijke manier wordt afgedroogd. De ploeg heeft flink aan kwaliteit ingeboet, waarbij met name het afhaken van een speler als Jos Hoeksema pijn heeft gedaan. Ook het vertrek van Jelte Bos (Gorecht) betekende een aderlating.

Poolster daarentegen heeft er wat nieuwelingen bij gekregen. Een van de voornaamste pionnen daarvan is doelman Rody Bos, overgekomen van het inmiddels gefuseerde De Pelikanen. In zijn spoor volgde ook Jarno Medema. Tom Dijkman is eveneens op het oude nest teruggekeerd en ook de van een langdurige knieblessure herstelde Robert Kok was weer van de partij. Van de A-junioren werd Niels Smit aan de eerste selectie toegevoegd.

Voor de gasten goed en wel in de gaten hadden wat er aan de hand was, stond er al een 3-0 tussenstand op het bord. Na voorzetten van Kevin Bijlsma, die meteen al liet zien dat het met zijn vorm wel goed zit, maakte Johan de Groot de eerste twee doelpunten van de middag. Na een goede aanval was het Dennis van Dijk die er 3-0 van wist te maken en wisten de Schildwolders even niet waar ze het moesten zoeken.

SGV wist slechts een doeltreffende plaagstoot uit te delen. Erik Rentema maakte op het middenveld een verkeerde keuze en bood de Schildwolders de gelegenheid om er tussenuit te knijpen. He twas Robert Kluppel die doelman Bos het nakijken gaf: 3-1. Verder liet Poolster het niet komen. In de 38e en 42e minuut zette Poolster het scorebord weer in beweging dankzij twee trefzekere pogingen van Jesse Smit: 5-1. Met die stand brak ook de rust aan.

Na de thee was het zaak voor Poolster om vooral in de posities te blijven spelen en zich niet te vergalopperen in de jacht op meer treffers. Een minuut na de hervatting lag de bal opnieuw in het mandje van SGV. Dennis van Dijk tekende voor zijn tweede van de dag: 6-1. Daarna was het de beurt aan Jeroen de Groot en Kevin Bijlsma om een duit in het zakje te doen, alvorens Dennis van Dijk de eindstand op 9-1 wist te bepalen.

‘Wat is dit een goed elftal. We waren gewaarschuwd want we kennen ze nog van afgelopen seizoen, maar hier viel niet tegen te voetballen. Poolster is zeker een van de kandidaaten voor de titel’, klonk er vanuit het Schildwolder kamp.

Aan de kant van de Spijksters is men iets voorzichtiger met de uitlatingen. Leider Bennie Stam: ‘Het is natuurlijk heel verleidelijk om meteen maar van de hoge toren te blazen, maar ik wil het afgelopen seizoen nog wel even in herinnering roepen. Toen wonnen we van hoogvlieger van HS ’88 en gingen onderuit bij laagvlieger VVS. En laten we vooral niet vergeten dat we aan de beide wedstrijden tegen De Fivel geen enkel punt hebben overgehouden. Dit is natuurlijk een prima start, maar we moeten niet meteen naast onze schoenen gaan lopen, gewoon weer bij nul beginnen en kijken wat de volgende wedstrijd ons oplevert. Dat zal een heel ander duel worden.’

Komend weekeinde staat de wedstrijd Holwierde-Poolster op het programma. Het is een van de vele derby’s die deze klasse rijk is en ook het treffen tussen de promovendus, die in Leens enigszins verrassend met 1-4 van FC LEO wist te winnen, en de ploeg die het opstapje naar de derde klasse op een haar na aan zich voorbij zag gaan. Op voorhand een aardig affiche die, gelet op de uitslagen, veel in zich heeft om tot een boeiende pot uit te groeien (foto: archief EemsmondSport).

* Poolster – SGV 9-1 (5-1) Johan de Groot 1-0; Johan de Groot 2-0; Dennis van Dijk 3-0; 3-1; Jesse Smit 4-1; Jesse Smit 5-1; Dennis van Dijk 6-1; Jeroen de Groot 7-1; Kevin Bijlsma 8-1; Dennis van Dijk 9-1.

No Replies to "Pijnlijke nederlaag SGV bij Poolster"