SV Bedum pakt driepunter in Zuidhorn

‘Zuidhorn uit, altijd lastig’, dat was de tekst die Remy van der Wal aan de vooravond van de start van de competitie door EemsmondSport liet optekenen. Het zou geen eenvoudige klus worden om de opponent tot overgave te dwingen. De oefenmeester van SV Bedum kon na het laatste fluitsignaal tevreden zijn. De punten gingen mee naar huis. Zijn ploeg had de gastheren op een 0-2 nederlaag getrakteerd.

Net als SV Bedum had ook Zuidhorn een goede voorbereiding achter de rug, dus konden beide ploegen met een goed gevoel aan de competitiestart beginnen. Het begin was duidelijk voor de paarshemden, die op een snelle treffer uit waren. Zuidhorn werd op eigen helft teruggedrongen en moest zich beperken tot tegenhouden. Nick Boelhouwer, Nigel Bakker en George Deuling waren dicht bij de openingstreffer. Zuidhorn veerde even op omdat de bal achter jongeling Jos Broekmans tegen het nylon was gemikt. De treffer van Aart Sikkema werd echter wegens buitenspel afgekeurd.

De wedstrijd bleef leuk om naar te kijken en uiteindelijk was het SV Bedum, de eerste twintig minuten de betere ploeg, dat in de 24e minuut de leiding wist te nemen. Een penalty vanwege hands van Daan Kocken leek op handen te zijn, maar de arbiter van dienst weigerde het speeltuig op de stip te leggen. Er restte de Bedumers een corner die door Richard de Boer zeer fortuinlijk tot doelpunt werd gepromoveerd. Hij kreeg de bal per ongeluk tegen het lichaam, waarna de bal in het doel rolde: 0-1. Een curieuze treffer, maar bij SV Bedum maalde niemand er om.

Zuidhorn moest in de achtervolging en probeerde de achterstand nog voor de thee weg te poetsen. Ze gebruikten daarbij veelal de lange bal, maar strandden telkens in het zicht van de haven en dus konden de gasten met een voorsprong aan de pauze beginnen.

In het tweede bedrijf was de wedstrijd eveneens het toonbeeld van hoe een duel gespeeld dient te worden. Beide ploegen toonden passie en strijd en kregen kansen voldoende om de man aan het scorebord aan het werk te zetten. Na driekwart wedstrijd was de beste mogelijkheid voor Zuidhorn. Thijs Zwarteveen leek de gelijkmaker op zijn schoen te hebben, maar Broekmans toonde aan dat hij niet voor niets onder de lat stond. Met een prima reflex voorkwam hij dat Zuidhorn langszij zou komen.

De tijd begon te dringen voor Zuidhorn, maar het zicht op een goed resultaat werd hen in de 80e minuut definitief ontnomen. Daan Kocken ging volgens de arbiter de fout in tijdens een duel met Frank Roorda en deponeerde de bal op de stip. Richard de Boer legde het speeltuig klaar terwijl Kocken vervroegd onder de douche moest omdat hij zojuist zijn tweede geel had gezien. De aanloop van de Bedumer kwam er en aansluitend de tweede treffer ook: 0-2.

Met die treffer was het duel wel beslist. Het enige wapenfeit dat Zuidhorn nog kon overleggen was een schot op de paal van Laurens Bloem. Namens SV Bedum was het Stijn Hekstra die het aluminium twee keer liet trillen. Aan de stand veranderde echter niets meer.

Remy van der Wal was uiteraard zeer content met de overwinning van zijn ploeg. ‘We waren het eerste kwart oppermachtig en kregen de beste mogelijkheden. De openingsgoal was daar eigenlijk een logisch vervolg op, al was het dan ook een ietwat gelukkige. In de tweede helft toonden beide ploegen meer strijd en mochten we heel erg blij zijn met het optreden van Jos Broekmans.’

Over de strafschop zei de oefenmeester: ‘Tja, wat moet ik er van zeggen. Frank Roorda werd onderuit gehaald, dus komt de bal terecht op de stip te liggen. Al met al ben ik van mening dat we terecht hebben gewonnen. Ik ben heel tevreden over het elftal. Ook de invallers hebben een prima bijdrage geleverd. Dit was een echte teamprestatie.’

* Zuidhorn – SV Bedum 0-2 (0-1). Richard de Boer 0-1; Richard de Boer 0-2.

No Replies to "SV Bedum pakt driepunter in Zuidhorn"