Vliegende start DIO Bedum

De volleyballers van Kenders Bouw/DIO-Bedum zijn het nieuwe volleybal seizoen goed begonnen. In een goed gevulde sporthal de Beemden boekten de mannen van coach Edwin ten Kate zaterdag een 3-0 overwinning op Sliedrecht Sport.

Op papier stond er meteen een topper op het programma in de Topdivisie van het Nederlandse volleybal. De nummers drie en vier van het afgelopen seizoen moesten het tegen elkaar opnemen. Het beloofde dan ook een spannende wedstrijd te worden.

In de eerste set ging het gelijk op tot een stand van 10-10. Vanaf dat moment nam DIO de leiding in de wedstrijd. Via enkele mooie punten van onder andere Lennart Harmsen en Nico Hoekstra sloegen de Bedumers een gat van vijf punten.

Bij een stand van 16-11 in het voordeel van DIO leek er geen vuiltje aan de lucht. Toch lukte het Sliedrecht om weer dichterbij te komen. De foutenlast op de serve lag voor beide ploegen hoog, waardoor het verschil in eerste instantie niet groter werd dan drie punten. Bij 21-18 kwam echter de ommekeer. Sliedrecht knokte zich terug, waardoor er een spannende ontknoping plaats vond. Nadat beide ploegen kansen kregen om de set binnen te halen, was het toch de thuisploeg die bij een stand van 29-27 aan het langste eind wist te trekken.

Het spelbeeld in de tweede set was aan het begin niet veel anders dan in de eerste set. Beide ploegen bleven dicht bij elkaar. Halverwege de set namen de Bedumers het heft in handen. Spelverdeler Thijs Homan wist de aanvallers steeds beter in stelling te brengen. Ook verdedigend was DIO een stuk scherper dan de heren uit Sliedrecht. Via Nico Hoekstra werd het eerste setpunt meteen benut. Met 25-18 pakte DIO-Bedum de tweede set en kwam daarmee op een 2-0 voorsprong.

De thuisclub pakte in de derde set de draad weer op en wist al snel een gaatje  te slaan. Via de setstanden 8-4 en 14-9 leek DIO op weg naar een vrij eenvoudige overwinning, maar in het volleybal kan het alle kanten opgaan. Sliedrecht kwam terug in de wedstrijd en bij een stand van 15-15 was de ploeg uit Zuid-Holland weer op gelijke hoogte gekomen met de Groningers.

Wederom ontvouwde zich een spannende slotfase. Bij een stand van 24-23 kwam de thuisploeg als eerste op setpunt en had daarmee tevens een wedstrijdpunt. Een goeie serve van Thijs Homan zorgde ervoor dat de libero van Sliedrecht de bal weer direct over het net terug speelde. De scherp oplettende Dewi Verseput maakt hier dankbaar gebruik van en sloeg de bal meteen naar de grond. De Bedumers pakten zodoende de derde set met 25-23 en wonnen daarmee de wedstrijd met 3-0.

Een betere start van het seizoen had ploeg uit Bedum zich niet kunnen wensen. Dankzij deze overwinning staat DIO-Bedum gedeeltelijk eerste, samen met Reflex Kampen. Zaterdag speelt Kenders Bouw/DIO-Bedum een uitwedstrijd tegen De Witte Olhaco uit Hoogeveen (foto: Menne Tillema).

* Kenders Bouw/DIO Bedum – Sliedrecht Sport 3-0. Setstanden: 29-27, 25-18 en 25-23.

No Replies to "Vliegende start DIO Bedum"