Podiumplaatsen Damminga en Broekhuizen

De Thesinger Run kende zaterdagmiddag met totaal 375 deelnemers een uitstekende bezetting. De deelnemers konden kiezen uit de afstanden 4.1, 6.777, 10 en 21.1 kilometer. Het was met een zonnetje en weinig wind ideaal loopweer. Mede door de deelname van een tiental leden aan het wandelevenement de Tocht om de Noord en een zestal leden in estafettevorm aan de bedrijvenloop De 7 van Maartenshoek stonden er slechts vier Artemissers in Thesinge aan de start.

Op de 4.1 kilometer bij de mannen was Ricardo Damminga (Baflo) een klasse apart. De Bafloër snelde na 15.25 minuten als eerste over de meet. Zijn naaste belager volgde eerst op 1.19 minuten. Anke Bijma (Sauwerd) startte op de incourante 6.777 kilometer. Zij eindigde in een veld van 27 deelneemsters met tijd van 42.07 minuten als 13e. Onder de 14 deelneemsters aan de halve marathon bevond zich Hilda Broekhuizen (Winsum). Hoewel niet helemaal tevreden over het verloop van haar race eindigde ze met een tijd van 1.46.54 uur verdienstelijk als tweede. De winst ging naar Erika Broekema uit Groningen. ‘Een mooi parcours met lange rechte stukken en twee lussen. Verder een prima verzorging’, aldus de Winsumse. Marnix van den Brink (Groningen) begon eveneens aan de halve marathon. Hij wilde deze afstand als duurloop gebruiken. Een liesblessure halverwege noodzaakte hem om de wedstrijd te verlaten.

De dertiende uitgave van de 7 kilometer van Martenshoek bracht zaterdag maar liefst 1100 deelnemers in beweging. Bijna 500 hiervan liepen de hoofdafstand, de 7 kilometer, met start en finish op de Sluiskade en daar tussenin een ronde door een woonwijk en het Gorechtpark. Mede door het mooie weer werden er snelle tijden gelopen. Op de 7 kilometer telde Artemis zeven deelnemers. Aleida Groothoff (Winsum) werd bij de vrouwen 46 keurig derde in 33.16 minuten. De resterende zes Artemissers kwamen namens Nijburg Klimaattechniek en Loods 51 uit in de businessloop. Van deze zes was Jan Vos (Uithuizen) de snelste in 31.11 minuten (58e). Hij werd op de voet gevolgd door plaatsgenoot John Walker 31.27 minuten (63e) en Han Korhorn (Kloosterburen) 31.48 minuten (67e).

Uithuizer Erwin Vos noteerde 32.35 minuten (80e). Tini Visker (Oosternieland) bezette bij de vrouwen met een tijd van 35.10 minuten de 19e plaats. Een groot compliment komt toe aan Gerard Bekkering (Uithuizen) die voor het eerst na bijna drie jaar weer in een hardloopwedstrijd actief was. Bekkering finishte na 40.54 minuten. De 7 kilometer werd bij de mannen gewonnen door Niek Blikslager uit Groningen in 21.30 minuten. De winst bij de vrouwen ging naar Olga Elling uit Vries in 28.28 minuten.

De 12e editie van het wandelevenement de Tocht om de Noord is weer voorbij. De 5000 deelnemers (uitverkocht) kregen in het afgelopen weekend twee prachtige routes voorgeschoteld. De tocht stond dit jaar in het teken van ‘De Kracht van het Water’ en specifiek van de Kerstvloed van 1717. Destijds, op kerstavond, werd Groningen getroffen door een van de grootste natuurrampen, te weten de Kerstvloed. Ruim 2000 mensen en een veelvoud aan dieren verdronken in Groningen.

De routes voerden de deelnemers langs slingerende dijken, groene wierden en eeuwenoude kerkjes. In de dorpen kon men ervaren welke strijd er geleverd werd tegen het overrompelende water. De route op zaterdag begon in Termunterzijl met stempelposten in Delfzijl (start 30 kilometer), in Spijk (start 18 kilometer) en eindigde bij de sporthal in Uithuizen. Op zondag werd er vertrokken vanuit Vierhuizen naar Broek (start 28 kilometer) en Warffum (start 14 kilometer) met opnieuw de finish bij de sporthal in Uithuizen.

Onder de deelnemers was zoals gebruikelijk een groot aantal Artemissers. Het grootste compliment gaat evenals vorig jaar naar Janneke Cazemier die beide dagen 40 kilometer aflegde. Claudia van der Muil klaarde gisteren de 40 kilometer. Klazien Korhorn, Harry Hammenga, Jaap Smith en Laurens Stiekema voltooiden zaterdag 30 kilometer en gisteren 28 kilometer. Han Korhorn wandelde 30 kilometer. Rita Bakker en Greet Damstra gingen zondag voor de 28 kilometer. Tenslotte brachten Ineke Rutgers, Anja Schaaphok en Geert Houtman zaterdag 18 kilometer en zondag 14 kilometer tot een goed einde. Een weer in alle opzichten geslaagd wandelevenement met dank aan de organisatie, de vele vrijwilligers en niet in de laatste plaats aan alle muzikanten en plaatselijke organisaties voor de nevenactiviteiten.

Van mist bij de start tot een heerlijk zonnetje op de meet, zo werd het weer tijdens de zondag gehouden halve marathon op Texel omschreven. De totaal 1900 deelnemers konden kiezen uit de afstanden 6, 10 en 21.1 kilometer. Het merendeel hiervan, te weten 995, deed mee aan de halve marathon. Zoals gebruikelijk werd er vanaf de TESO boot gestart en werd het parcours vervolgd door de duinen, door het bos, over het strand en over het platteland. De finish wachtte in Den Burg. Arjan Kwint (Loppersum) verdedigde de eer van Artemis op deze afstand. Hij finishte in een veld van 171 deelnemers als 59e bij de mannen 45 in 1.51.53 uur.

No Replies to "Podiumplaatsen Damminga en Broekhuizen"