DWA/Argo besluit inhaalrace met winst

De korfballers van DWA/Argo uit Winsum en Bedum kregen zaterdag Lintjo uit Oldeberkoop op bezoek. Dit was een belangrijke wedstrijd voor DWA/Argo. Bij winst zou afstand worden genomen van de degradatieplaatsen. Na een zeer spannende eerste helft stond er 8-10 op het scorebord in het voordeel van de bezoekers. Na een betere tweede helft van DWA/Argo wisten de jongelingen aan het einde van de wedstrijd een achterstand van vier treffers om te buigen en met 18-17 het duel alsnog naar zich toe te trekken.

DWA/Argo stond wederom onder de hoede van coach Catharina Oostra, omdat trainer-coach Henk Sjoerd Westra nog in het buitenland is. Sam Pestoor wist de score al snel te openen met een raak afstandsschot. Hierna wist Lintjo te reageren en vielen de doelpunten om en om. Er werd weinig gescoord aan beide kanten, maar de gasten konden naar een 2-5 tussenstand uitlopen.

Natasja Schuuring, Tom van der Laan en Karen Oostmeijer, die haar vizier duidelijk op scherp had staan, wisten de thuisploeg weer op gelijke hoogte te brengen: 5-5. Vervolgens was het Lintjo dat drie keer op rij scoorde. DWA/Argo kon het heft niet in handen krijgen. Karen Oostmeijer en Nick Brandsma hielden DWA/Argo wel in de race door voor 7-8 te zorgen. Lintjo was scherp in het scoren op belangrijke momenten en maakte het gat meteen weer groter met twee goals achter elkaar. Opnieuw was het Karen Oostmeijer die van afstand scoorde en zij zorgde voor de 8-10 ruststand.

Na de pauze maakte Nick Brandsma een treffer, maar Lintjo antwoordde met twee goals op rij. Karen Oostmeijer wist vervolgens ook een doelpunt te maken, maar Lintjo wist in deze fase het gat uit te breiden naar vier treffers. Het leek erop dat DWA/Argo niet in staat was om langszij te komen. Mike Bults, die als invaller in het veld was gekomen voor Tom van der Laan, zorgde echter voor nieuw elan. De eerste bal die hij in handen kreeg, schoot hij van afstand raak. Hij zorgde daarmee voor 11-14. Sam Pestoor maakte vervolgens 12-14 en bij deze stand kregen de Winsumers en Bedumers weer een beetje geloof.

Toch gaf Lintjo zich niet gewonnen. Met twee treffers op rij zorgde de ploeg voor een gat van vier goals. Dit frustreerde DWA/Argo enorm, maar de thuisploeg knokte voor elke bal. Dat pakte goed uit, want DWA/Argo kende een sterke laatste fase van de tweede helft. Lintjo leek te twijfelen tussen lang spelen om de bal in het bezit te houden en doorgaan met aanvallen. Het resultaat was in ieder geval dat de Friezen niet scherp meer waren en daar wist DWA/Argo van te profiteren. Er werden namelijk vier treffers op rij gemaakt. Karen Oostmeijer en Sam Pestoor zorgden voor 14-16 op het scorebord. Vervolgens was het Natasja Schuuring die op dit belangrijke moment, koelbloedig twee toegekende strafworpen achter elkaar wist te verzilveren.

Dit betekende dat er een gelijke stand op het scorebord stond van 16-16. Met nog enkele minuten te spelen was de spanning om te snijden. Lintjo nam wederom een voorsprong, maar DWA/Argo hield het hoofd koel en Yvonne Schuuring schoot de gelijkmaker binnen. Vervolgens was het Lisette Hamminga die in de laatste minuut de winnende goal binnen schoot. Met een 18-17 stand trok DWA/Argo aan het langste eind. De ploeg kreeg twee belangrijke punten als beloning voor het goede samenwerken en het doorknokken tot het einde. Hierdoor staat men nu op een vijfde plek en laat het drie ploegen, waaronder Lintjo, achter zich op de ranglijst.

Dinsdag zal DWA/Argo in de tweede ronde van de A.P. Buitenbeker tegen VZK/Donkerbroek spelen. Dit duel op het eigen kunstgrasveld in Winsum begint om 20.00 uur. Zaterdag gaat men naar koploper Emmeloord. DWA/Argo zal er alles aan doen om het hen zo moeilijk mogelijk te maken. Dit duel begint om 15.30 uur.

Scores DWA/Argo: Karen Oostmeijer (5x), Sam Pestoor, Nick Brandsma en Natasja Schuuring (3x), Mike Bults, Tom van der Laan, Yvonne Schuuring en Lisette Hamminga (1x).

No Replies to "DWA/Argo besluit inhaalrace met winst"