DWA/Argo kan koploper niet verslaan

De korfballers van DWA/Argo trokken zaterdag de polder in op weg naar Emmeloord voor de ontmoeting met de gelijknamige koploper. Ondanks goed spel van de Winsumers en Bedumers zat er geen verrassing in. De thuisploeg wist de punten te pakken door met 16-14 te winnen.

DWA/Argo speelde onlangs midweeks al een goede wedstrijd in de tweede ronde van de A.P. Buitenbeker. VZK/Donkerbroek kwam op bezoek in Winsum en dat werd een spannende wedstrijd.  Na een 6-5 ruststand, wist DWA/Argo aan het langste eind te trekken en met 15-11 te winnen. Dat betekende dat DWA/Argo zich voor de volgende bekerronde had weten te plaatsen.

Zaterdag wilden de korfballers uit Winsum en Bedum in Emmeloord de goede lijn graag doortrekken. Men moest aantreden tegen de koploper die nog zonder puntverlies was. Onder barre weersomstandigheden werd de wedstrijd gespeeld. De ploeg van trainer-coach Henk Sjoerd Westra kende een goede eerste helft, want de verdediging van de jongelingen stond als een huis. Hier had Emmeloord zichtbaar moeite mee en de thuisploeg wist haar kansen niet goed af te ronden.

De eerste helft telde dan ook weinig doelpunten. Beide ploegen gingen met een 6-4 stand de kleedkamers in. DWA/Argo kwam op een 0-1 voorsprong, maar daarna nam Emmeloord het heft in handen, om steeds twee punten voorsprong te nemen. De scores van de eerste helft van DWA/Argo kwamen uit handen van Sam Pestoor, de zussen Yvonne en Natasja Schuuring en Tom van der Laan.

In de rust werd door Westra benadrukt dat er goed verdedigd werd. Gezien de uitslagen en de verslagen van Emmeloord, bleek dat Emmeloord dit nog niet eerder had meegemaakt. Westra gaf zijn jongelingen een groot compliment en benadrukte dat het goede spel in de tweede helft moest worden vastgehouden.

Na de pauze was het toch Emmeloord dat als eerste wist te scoren, waardoor er een gat van drie treffers ontstond. Hierna vielen de doelpunten om en om. Vervolgens kende Emmeloord een scherpe fase en maakte drie treffers op rij. Er stond een 12-7 stand op het scorebord en de wedstrijd leek beslist. Maar de korfballers uit Winsum en Bedum gaven niet op en bleven strijden.

Vervolgens vielen de doelpunten om en om. Aaltje Kinderman, in de ploeg gekomen voor Karen Oostmeijer, maakte nog een mooie treffer. Daarna waren het Nick Brandsma en Lisette Hamminga die tot een score kwamen. De gasten van DWA/Argo kwamen daarmee nog dichtbij, maar Emmeloord hield in de slotfase stand en kon zo de zesde overwinning laten noteren.

DWA/Argo kan terugkijken op een goed gespeelde wedstrijd. Het team wist het de koploper Emmeloord erg lastig te maken en dat laat zien waartoe de ploeg van Westra in staat is.

Zaterdag zal de laatste wedstrijd van de eerste helft van het veldseizoen plaatsvinden. De nummer twee van de ranglijst, Pallas uit Leeuwarden, komt dan bij DWA/Argo op bezoek. Dit duel begint om 15.30 uur.

Scores DWA/Argo: Natasja Schuuring (3x), Yvonne Schuuring, Lisette Hamminga en Sam Pestoor (2x). Nick Brandsma, Tom van der Laan,  Aaltje Kinderman en Benjamin Pestoor (1x).