Knappe zege DWA/Argo op korfballers Pallas

Voor de korfballers van DWA/Argo stond zaterdag in eigen huis de laatste wedstrijd van de eerste helft van het veldseizoen op het programma. Tegenstander was de nummer drie van de ranglijst, Pallas ’08 uit Leeuwarden. De Winsumers en Bedumers speelden vooral in de eerste helft een goeie wedstrijd. Na een 14-9 ruststand in het voordeel van DWA/Argo, wist de thuisclub de punten in eigen huis te houden door met 21-19 te winnen.

DWA/Argo had nog wat goed te maken na de laatste ontmoeting in het vorige seizoen bij Pallas’08 waar met ruime cijfers werd verloren. Men was er dan ook erg op gebrand om te winnen. Pallas ’08 opende de score, maar vervolgens reageerde DWA/Argo met twee treffers op rij uit handen van Yvonne Schuuring en Lisette Hamminga. Pallas ’08 maakte ook twee treffers op rij, wat een 2-3 stand op het scorebord bracht.

DWA/Argo was scherp gedurende de eerste helft en dat bleek uit alles. Er werd goed samengewerkt door de jongelingen uit Winsum en Bedum en er werd goed verdedigd. In de eerste fase vielen de doelpunten om en om, maar DWA/Argo nam wel steeds een voorsprong. Na 6-5 wist de ploeg van trainer/coach Henk Sjoerd Westra voor het eerst een gat van twee doelpunten te maken. Hierdoor kreeg het team een extra boost en dat bracht uiteindelijk een 14-9 stand op het scorebord toen het fluitsignaal voor de rust had geklonken. De overige doelpunten in de eerste helft kwamen uit handen van Sam Pestoor (2x), Natasja Schuuring, Tom van der Laan (2x), Lisette Hamminga (4x), Nick Brandsma en Karen Oostmeijer.

De scherpte bij de thuisploeg was in de tweede helft niet zo goed meer als in de eerste helft. En daarom werd het ook erg spannend. Nick Brandsma maakte de eerste treffer na rust, gevolgd door een antwoord van Pallas ’08. Tom van der Laan wist ook weer een treffer te maken, maar daarna was het Pallas ’08 dat een sterke fase kende. Met drie treffers op rij, kwam er 16-13 op het scorebord te staan.

DWA/Argo kon in deze fase moeilijk scoren en het liep niet zo soepel meer als in de eerste helft. Yvonne Schuuring hield Pallas op afstand met haar treffer, maar toch kwamen de gasten met twee treffers achter elkaar nog dichterbij. Met een gat van twee treffers bij 17-15 kreeg Pallas ’08 weer geloof in een goede afloop. Tom van der Laan bepaalde het verschil op drie, maar Pallas ’08 kwam wederom met twee treffers achter elkaar terug: 18-17.

DWA/Argo bleef vechten als een team en dat leverde resultaat op. Nick Brandsma en Sam Pestoor wisten beiden met mooie treffers te zorgen voor 20-17 op het scorebord. Pallas’08 wilde nog niet opgeven en maakte ook twee goals waardoor er vlak voor het einde van de wedstrijd 20-19 op het scorebord stond. Mike Bults, die in de wedstrijd was gekomen voor Benjamin Pestoor, versierde in de laatste minuut een strafworp. Deze werd koelbloedig door Natasja Schuuring in de korf gelegd. Dit betekende een 21-19 op het scorebord en dat was tevens de eindstand.

De thuisploeg kan terugkijken op een goed gespeelde pot met, gezien de stand, een verrassende winst voor DWA/Argo. Dit was de laatste wedstrijd van de eerste helft van het veldseizoen. Na de zaalcompetitie zal het tweede deel gespeeld worden. DWA/Argo heeft met deze winst goede zaken gedaan op de ranglijst. De ploeg staat nu op de vijfde plaats. Het team kan zich met eenm goed gevoel opmaken voor de zaalcompetitie die op 11 november van start gaat.

Scores DWA/Argo: Lisette Hamminga (5x), Tom van der Laan (4x), Natasja Schuuring, Sam Pestoor en Nick Brandsma (3x), Yvonne Schuuring (2x) en Karen Oostmeijer (1x).