Volleyballers DIO Bedum zetten Webton opzij

De volleyballers van Kenders Bouw DIO/Bedum hebben wederom een zege geboekt in de Topdivisie. In Hengelo wonnen de heren van coach Edwin ten Kate de derde wedstrijd van het seizoen met 1-3 van Webton. Dankzij deze overwinning staan de Bedumers op de tweede plaats met evenveel punten als de nummer één Sliedrecht Sport. Sliedrecht heeft alleen een beter setgemiddelde.

DIO kon weer over aanvoerder Jochem van Diepen en Dewi Verseput beschikken. Beide heren waren terug van vakantie. Edwin ten Kate begon de eerste set met Rik Bakker, Jochem van Diepen, Bert Bouwers, Nico Hoekstra, Dewi Verseput, Jochem van der Veen en als libero Niels Kuypens.

Het spelbeeld was aan het begin van de eerste set redelijk in evenwicht. De pass aan de zijde van de Bedumers lag goed, waardoor Rik Bakker de aanvallers in stelling kon brengen. Alleen op de serve liep het niet, waardoor DIO niet kon uitlopen. Pas halverwege de set wist DIO het verschil te maken en liep de ploeg uit naar 11-16. Heel even kwam Webton nog terug tot 16-17, maar vervolgens namen de Bedumers het heft weer in handen en pakten de eerste set met 21-25.

Ook in de tweede set begon DIO iets beter dan de thuisploeg, maar bij een stand van 9-10 wist Webton het spelbeeld te keren. Dit had mede te maken met enkele verkeerde keuzes en fouten aan de zijde van DIO/Bedum. Webton begon vervolgens door te drukken en het gat verder uit te breiden naar 18-13. Er werd geen servedruk meer geleverd door de Bedumers, waardoor Webton makkelijk kon aanvallen. Het gat was uiteindelijk niet meer te overbruggen door DIO. Webton pakte de tweede set met 25-18.

De derde set ging lange tijd gelijk op. DIO was wel de bovenliggende partij, maar hield Webton aan het elastiek. Hierdoor kon het nog alle kanten opgaan. Pas richting het einde van de set wist DIO op een marge van 4 punten te komen. Bij een stand van 20-24 wist de thuisploeg nog twee setpunten weg te werken, maar bij de derde was het wel raak. Jochem van Diepen wist hard uit te halen en het setpunt binnen te slaan.

In de vierde set was het verzet van Webton al redelijk snel gebroken. Enkele kill-blokjes van onder andere Thijs Homan en Nico Hoekstra droegen ook niet bij aan het mentale gesteldheid van de thuisploeg. Bij een stand van 7-10 gingen vervolgens alle remmen los. Jochem van Diepen voerde de servedruk op. Webton kon geen fatsoenlijk aanval meer produceren, waardoor Van Diepen maar liefst twaalf keer kon serveren tot aan 7-22. Vijf punten later was de set binnen met 9-25 en daarmee tevens de wedstrijd met 1-3.

Komend weekeinde speelt Kenders Bouw DIO/Bedum twee bekerwedstrijden in sporthal de Beemden. Tegenstanders zijn dan Reflex Kampen uit de Topdivisie en Sudosa Desto uit de Eerste Divisie. De eerste wedstrijd begint om 15.00 uur tegen Sudosa. Twee uur later zal de wedstrijd tegen Reflex worden gespeeld.

* Webton – Kenders Bouw/DIO Bedum 1-3. 21-25; 25-18; 22-25 en 9-25 (foto: archief EemsmondSport).

No Replies to "Volleyballers DIO Bedum zetten Webton opzij"