SC Loppersum en Aduard 2000 scoren niet

SC Loppersum heeft op eigen veld de ongeslagen status weten te behouden. Het thuisduel tegen Aduard 2000 eindigde zoals hij begon, namelijk doelpuntloos. De koploper in de 3e Klasse C kan komend weekeinde een prijs pakken. Als het in en tegen Glimmen weet te winnen, is de eerste periodetitel een feit.

Na zeven competitieronden heeft SC Loppersum vijf overwinningen en twee remises op zijn naam staan. De kloof met de achtervolgende clubs HFC ’15 en Knickerbockers, als je dat al een kloof kunt noemen, bedraagt na dit weekeinde respectievelijk een en twee punten. Omdat Noordwolde ook weer op de weg terug naar boven is, blijft het ongemeen spannend in 3C.

‘En daar moet je ook mee om kunnen gaan’, vindt trainer Henk Buikema. Hij zag zijn team goed spelen en ook kansen krijgen, maar in de afwerking schortte er het een en ander aan. ‘Tot aan de vijf meter liep het allemaal prima, maar het doelpunt wilde niet vallen en daar draait het in de voetballerij wel om’, aldus de oefenmeester.

Aduard 2000 speelde achterin compact en probeerde met lange halen de voorwaartsen aan het werk te zetten. De defensie van de gastheren werd echter zelden echt op de proef gesteld. Dat kon niet van Buikema gezegd worden. Hij moest in het eerste bedrijf al afscheid nemen van Peter Groenewege en Jeffrey Leegstra.

Zij vielen geblesseerd uit en werden vervangen door Harmen Laan en Tristan van der Beek. De invallers konden niet starten omdat ze zelf amper van een blessure waren hersteld. ‘De jongens hebben zich prima geweerd, maar op zo’n moment zie je toch dat je in de breedte net niet sterk genoeg bent om een stugge ploeg als Aduard je wil op te leggen’, aldus Buikema.

Kansen om dat voor elkaar te krijgen waren er voldoende, maar bijvoorbeeld Joris Jurna en Cees bij de Leij slaagden er niet in om een bres in de Aduarder defensie te schieten. Ruben Danhof werd in de laatste fase van het duel nog ingebracht in de hoop dat hij iets kon forceren. Hij had hem op zijn hoofd, maar de winnende goal kwam er niet omdat de bal naast het domein van Klaas Cruiming verdween.

‘Als je koploper bent weet je dat ploegen hier in eerste instantie voor een punt komen. Het is aan ons om een oplossing te verzinnen waardoor we ook dat soort lastige klippen weten te omzeilen. Nou is Aduard 2000 een voormalige tweedeklasser, dus voetballen kunnen ze echt wel. Daar komt nog bij dat die keeper van hun ook behoorlijk in de weg lag.’

Trainer Henk Alssema van Aduard 2000 was wel tevreden met de remise. ‘Na de nederlag van vorige week tegen DVC Appingedam heeft dit ons weer een positieve boost gegeven, al moet ik wel zeggen dat we hem nog wel even hebben geknepen toen die voorzet op het hoofd vn Danhof werd geplant. Ik had de goal al geteld.’

Dinsdag wacht de Lopsters de volgende wedstrijd in het bekertoernooi. In Haren is dan Gorecht de tegenstander. De aftrap van het duel is om 20.00 uur. De Aduarders voetballen op dezelfde avond in eigen huis tegen Oranje Nassau.

* SC Loppersum – Aduard 2000 0-0.

No Replies to "SC Loppersum en Aduard 2000 scoren niet"