Dames Trias blijven in spoor koploper Lycurgus

Na twee weken rust te hebben gehad, speelden de dames van volleybalvereniging Trias thuis in de eigen sporthal Eelwerd in Appingedam. De laatste paar wedstrijden voor deze korte break lieten wat te wensen over, dus trainer André Swiersema had genoeg om in deze twee weken mee aan de slag te gaan. De gastdames wisten het duel met 3-1 te winnen en blijven daarmee op titelkoers.

De tegenstander was Abiant/Set Uppers 1 uit Scheemda. Trias wist deze dames voorafgaand aan het seizoen als eens tijdens een toernooi te verslaan. De wedstrijd ging van start met voor Trias de wetenschap dat de Scheemders graag hun punten aan de buitenkant scoren in de rechtdoor. Daarnaast was Trias de voorgaande week bezig geweest met het brengen van enthousiasme en beleving in de wedstrijden, evenals de trainingen. Het was zaak om dit vanaf het begin te laten zien.

De gasten begonnen met een sterke service waar de dames van Trias in eerste instantie niet op verdacht waren. Na de eerste twee punten te hebben weggegeven wisten ze de service terug te pakken. Het leek er  de eerste set al snel op, dat de thuisclub weer geen controle over de eigen service had. Iets wat hen de laatste paar wedstrijden in sommige sets vaker de das om had gedaan. Desondanks waren ze aanvallend en blokkerend wel goed op dreef en wisten ze de eerste set te veroveren: 25-15.

In de tweede set ging Trias wat minder goed van start. Set Uppers had de tegenstander onder controle met hun servicedruk en de dames kwamen het eerste deel van de set weinig aan scoren toe. Dit had zelfs tot gevolg dat de thuisclub halverwege deze set tegen een achterstand van zeven punten aankeken.

Niet alleen de servicedruk van de tegenpartij was daar de oorzaak van, ook hadden de dames nog altijd moeite om hun eigen service goed te houden. Des te opmerkelijker was het, dat juist met een servicereeks het gat snel werd dichtgeslagen. Een ietwat gestreste tegenstander was hiervan het gevolg. Trias wist ook deze tweede set binnen te slepen: 25-22.

Het moge bekend zijn dat Trias speelt om geen set te verliezen, omdat kampioen worden de doelstelling van dit jaar is. Het is een streven dat de dames tot nu toe niet goed af gaat. Hoewel het met het winnen van wedstrijden wel goed zit, worden er regelmatig slordige setjes verloren. Toch gingen ze vol goede moed aan de slag in de derde set. Aan het begin wisten ze een klein gaatje te slaan van vier punten. Het probleem met de service was echter nog niet van de baan en dus werden er ook deze set behoorlijk wat fouten gemaakt. Set Uppers kreeg steun van een aantal fanatieke meegekomen supporters.

Bijzonder is dat, wanneer de service goed gaat, de dames van Trias vaak een punt via de opslag weten te behalen. Van dat voordeel blijft weinig over wanneer er net zoveel fouten als goede serves worden gemaakt.

De voorsprong van vier punten bleef niet lang in stand. Opnieuw wist de tegenstander met een goede service terug te komen. De set ging lang gelijk op en Trias kwam een aantal keren op setpoint te staan. Toch zagen ze de set aan hun neus voorbij gaan: 26-28.

De ietwat gefrustreerde coach van Trias moest zijn team even weer op scherp zetten en in de vierde set ging het dan ook iets beter met de serve. Toch werd ook dit een spannende set. De thuisploeg wist nu net een beetje extra te geven. Met wat goede aanvallen en een aantal blokkeringen wist Trias steeds een voorsprong van twee punten te behouden. Hoewel het tot het eind toe erg spannend bleef, ging de setwinst (25-22) toch naar Trias en daarmee was ook de wedstrijdwinst een feit.

* Trias – Set Uppers 3-1. Setstanden 25-15, 25-22, 26-28 en 25-22