DIO Bedum eenvoudig langs hekkensluiter

De volleybalheren van Kenders Bouw DIO/Bedum hebben zaterdag alweer de vijfde competitiezege weten te behalen. In Oostzaan kende de ploeg van coach Edwin ten Kate weinig problemen met hekkensluiter Compaen. Na een uur spelen konden de Bedumers met een 0-3 overwinning huiswaarts keren.

De Bedumers waren op voorhand favoriet. Logisch, want ze zijn medekoploper in de Topdivisie. Compaen daarentegen heeft het een stuk moelijker. De ploeg uit de Zaanstreek staat op de laatste plek met slechts één punt.

DIO/Bedum begon de wedstrijd met Jochem van Diepen, Thijs Homan, Dewi Verseput, Bert Bouwers, Nico Hoekstra, Erik Rekker en libero Niels Kuypens. Erik Rekker maakte, na anderhalf jaar blessureleed aan zijn knie, zijn rentree bij het eerste herenteam.

Aan het begin van de eerste set wist DIO meteen het verschil al te maken. Voornamelijk via het blok werden veel punten gemaakt. Bij een stand van 7-13 was Compaen al door beide time-outs heen. De thuisploeg wist richting het einde van de set toch nog op twee punten van DIO te komen, maar daar bleef het ook bij. Een sterk serveerde Jochem van Diepen maakte het met een ace af: 21-25.

In de tweede set gooide Van Diepen er met zijn serve nog een schepje bovenop. Binnen een mum van tijd stond er een 0-7 score op het bord. Ook verdedigend stonden de Bedumers goed te spelen. Via de setstanden 5-15 en 12-22 werd uiteindelijk ook de tweede set eenvoudig gewonnen: 16-25.

De derde set ging tot 11-11 gelijk op, maar daarna was het weer de ploeg uit Bedum die het heft in handen nam. Met veel servedruk en enkele sterke blokkeringen liep DIO steeds verder uit. Met 16-25 werd ook de derde set winnend afgesloten en konden de Bedumers weer drie punten bijschrijven.

Komend weekeinde speelt Kenders Bouw – DIO/Bedum wederom een uitwedstrijd. Dit keer tegen VoCASA Nijmegen, de nummer drie uit de competitie. Het verschil tussen beide ploegen is slechts een punt. Er kan dan ook gesproken worden van een kraker in de Topdivisie. De wedstrijd begint om 19.30 uur (foto: archief EemsmondSport).

No Replies to "DIO Bedum eenvoudig langs hekkensluiter"