Farmsum 4 zet tegenstander Actief opzij

Het vierde elftal van Farmsum moest afgelopen weekeinde aantreden voor de thuiswedstrijd tegen Actief 6. De wedstrijd begon meer dan een half uur later dan gepland omdat Actief de tenues in Eelde/Paterswolde had laten staan.

Vanwege het overlijden van oud-lid Fokko Zuurman werd vooraf een minuut stilte gehouden en speelde de thuisclub met rouwbanden. Actief begon goed aan de wedstrijd en probeerde hoog druk te zetten met als resultaat dat Michael De Leeuw in de 3e minuut de bal verspeelde en de spits van Actief vrije toegang tot de goal verleende. De actieve spits liet dit kansje niet onbenut en schoot de bal onhoudbaar achter keeper en aanvoerder Kevin Meertens: 0-1.

Farmsum liet zich niet van de wijs brengen en voetbalde stoïcijns door. Het lukte de rood-gelen steeds beter om onder de druk uit te voetballen en in de 25e minuut kwam dan ook de verdiende gelijkmaker. Het was Herbert van Brugge die de bal bij Erwin Bouwman bezorgde en die schoof het leer langs de keeper van Actief: 1-1.

Farmsum drukte door en in de 31e minuut was het spelverdeler Andreas Tjalma  die de bal bij Herbert van Brugge wist te krijgen. Hij kon zo een einde maken aan zijn doelpuntendroogte van een wedstrijd door de bal beheerst in de verre hoek te schieten en de roodgelen op voorsprong te zetten: 2-1.

Vlak voor rust kreeg Farmsum een nog comfortabelere voorsprong doordat Herbert de bal voorgaf en Merijn Tiekstra de bal binnen kon schuiven en zo de ruststand bepaalde: 3-1.

Na de rust veranderde het spelbeeld niet en in de 52e minuut was het Herbert van Brugge die vanaf een meter of twintig keihard in de kruising schoot: 4-1.

Daarna kreeg Farmsum nog wat kleine kansjes en moest Kevin Meertens nog een keer gestrekt naar de hoek om een vrije trap te pareren. Dit was tevens de laatste actie van de keeper. Hij moest met het eerste elftal mee naar Veelerveen en werd vervangen door Alwin Schuitema. Er veranderde echter niks meer aan de stand en zo blijft Farmsum 4 na zes wedstrijden nog zonder puntverlies en gaat het fier aan kop in de 6e klasse X. Komend weekeinde wacht de uitwedstrijd in Zuidlaren tegen het derde team van de plaatselijke FC. De aftrap is om 10.00 uur.

No Replies to "Farmsum 4 zet tegenstander Actief opzij"