DVC Appingedam verzuimt zichzelf te belonen

Na de 2-2 remise tegen Mamio moest DVC Appingedam in het duel met runner-up Noordwolde proberen het goede gevoel vast te houden. Een overwinning zou daarbij zeer welkom zijn voor het team van trainer Erwin Buurmeijer. Het mocht echter niet zo zijn. N een 0-1 voorsprong ging de fusieclub uiteindelijk met 2-1 ten onder.

Vijf punten op het conto. Het is een schamele oogst die de Damsters tot aan de aftrap uit zes wedstrijden hadden verzameld. Het resultaat tegen Mamio bood echter voldoende aanknopingspunten om te veronderstellen dat er in en tegen Noordwolde misschien wel meer te halen zou zijn.

Terwijl het afgelastingen regende kon er in Noordwolde gewoon gevoetbald worden, al was het dan ook niet op het hoofdveld, en waren het de gasten die op voorsprong wisten te komen. Na een goed lopende aanval over de rechterkant was het Joachim Douma die DVC Appingedam aan de leiding bracht: 0-1. ‘We speelden prima en kregen ook de betere kansen, maar weigerden onszelf te belonen’, aldus Buurmeijer.

Het was dan ook extra zuur dat de gastheren uit de eerste de beste mogelijkheid die ze kregen meteen het volle rendement wisten te halen. Silvan Havinga voltrok het vonnis en dus kon er met een 1-1 stand gepauzeerd worden. Na een dik uur spelen was het blad omgedraaid. DVC wist even niet hoe te handelen, leverde het speeltuig in en bood Noordwolde de kans om op voorsprong te komen. En ook nu was het Havinga die het nylon in beweging wist te krijgen: 2-1.

DVC weigerde zich bij de gang van zaken neer te leggen en zocht zonder veel omhaal de weg naar de gelijkmaker. En ook nu waren er mogelijkheden genoeg om deze te vinden, maar vallen deed de treffer niet en dus bleven de punten in Noordwolde.

De geelzwarten kunnen dankzij de zege naar boven blijven kijken, DVC Appingedam zag zich door de nederlaag op de ranglijst gepasseerd worden door Glimmen, dat koploper SC Loppersum de eerste nederlaag (2-1) van het seizoen wist toe te dienen. Noordwolde krijgt zaterdag laagvlieger SC Stadspark op bezoek. De Damsters ontvangen slotlicht Boerakker op het Wellemansportpark, dat zaterdag met 0-7 op de voetbalbroek kreeg van Mamio.

Buurmeijer baalde na afloop behoorlijk van de nederlaag. ‘Dit hebben we zeker niet verdiend. We speelden een prima wedstrijd, maar verzuimen onszelf te belonen. We krijgen van Noordwolde complimenten voor ons spel, maar daar win je geen punten mee.’

Over het duel tegen Boerakker zegt de oefenmeester: ‘Het lijkt een simpel eentweetje, maar dat zal het zeker niet worden. Zij staan onderaan en zullen er alles aan doen om daar weg te komen. Aan ons de taak om dat moment nog even uit te stellen.’

* Noordwolde – DVC Appingedam 2-1 (1-1). Joachim Douma 0-1; Silvan Havinga 1-1; Silvan Havinga 2-1.

No Replies to "DVC Appingedam verzuimt zichzelf te belonen"