DWA/Argo verliest van Pallas ’08

De korfballers van DWA/Argo uit Winsum en Bedum zijn zaterdag met de zaalcompetitie begonnen. De eerste wedstrijd werd thuis in de Ripperdahal in Winsum gespeeld tegen Pallas ‘08 uit Leeuwarden. Na een spannende eerste helft, met als ruststand 8-8, wist Pallas ’08 in de tweede helft aan het langste eind te trekken (15-18) en de punten mee naar huis te nemen.

Nadat Pallas tijdens de laatste veldwedstrijd nog werd verslagen, stond DWA/Argo dus meteen weer tegenover de Friezen. In de eerste helft van de wedstrijd was DWA/Argo scherp en werden er mooie aanvallen gespeeld. Meteen nadat Yvonne Schuuring de score had geopend, vielen de doelpunten om en om. Geen van beide ploegen kon het verschil maken, want de andere partij slaagde er steeds weer in om op gelijke hoogte te komen. Er waren uiteindelijk maar weinig treffers te bewonderen in de eerste helft. De thuisdoelpunten van het eerste bedrijf kwamen uit handen van Sam Pestoor, Tom van der Laan, Nick Brandsma en de zussen Yvonne (2x) en Natasja Schuuring(3x).

Met een gelijke stand van 8-8 gingen beide ploegen de kleedkamer in. In de rust benadrukte trainer-coach Henk Sjoerd Westra dat er goed werd verdedigd, maar dat er aanvallend meer geschoten moest worden.

Na de pauze was het Pallas ’08 dat als eerste het gat van de korf wist te vinden. De jongelingen uit Winsum en Bedum kenden vervolgens een scherpe fase. Met drie treffers op rij stond er een 11-9 stand op het scorebord. Deze treffers kwamen van Sam Pestoor, Natasja Schuuring en Nick Brandsma. Na deze goals was het zaak om scherp te blijven.

Pallas antwoordde met een treffer, waarna Yvonne Schuuring DWA/Argo met haar doelpunt op voorsprong hield. Pallas wilde niet van opgeven weten en bleef de thuisploeg op de voet volgen. Nick Brandsma scoorde 13-11 en daarna wist Pallas ’08 twee maal te scoren en stond er weer een gelijke score op het scorebord: 13-13. De laatste fase van de wedstrijd brak aan, maar bij DWA/Argo leek de angel uit de aanval te zijn verdwenen. De thuisploeg schoot zonder overtuiging en de gasten namen het heft in handen. Benjamin Pestoor wist nog een treffer te maken voor zijn team, maar Pallas antwoordde met maar liefst vier treffers op rij.

De resterende tijd bleek te kort om het tij nog te keren. Nick Brandsma wist wel nog één maal te scoren, maar Pallas ’08 had de overwinning al binnen gesleept en scoorde de laatste treffer van de wedstrijd: 15-18. DWA/Argo speelt zaterdag in Hoogeveen de volgende wedstrijd van de competitie tegen Thrianta. Dit duel begint om 16.00 uur.

Scores DWA/Argo: Nick Brandsma en Natasja Schuuring (4x), Yvonne Schuuring (3x), Sam Pestoor (2x), Tom van der Laan en Benjamin Pestoor (1x).

No Replies to "DWA/Argo verliest van Pallas '08"