SC Loppersum verliest bij laagvlieger Glimmen

SC Loppersum had de eerste periodetitel voor het grijpen. De uitwedstrijd tegen Glimmen moest nog ‘even’ gewonnen worden en de eerste prijs van het nog maar prille seizoen zou mee naar Loppersum gaan. De realiteit was echter anders. Thuisclub Glimmen, een van de laagvliegers in 3C, trok namelijk met 2-1 aan het langste eind.

SC Loppersum werd midweeks door Gorecht uitgeschakeld (3-0) voor het toernooi om de Noordelijke Districtsbeker, maar daar lag de focus van de Buikema-brigade niet. Glimmen was een veel belangrijkere schakel op weg naar een nieuw succes. Het verlies betekende dan ook een bittere pil voor het team van trainer Henk Buikema, die tot aan de aftrap nog op een ongeslagen status kon bogen. Dat uitgerekend het moeizaam opererende Glimmen daar een einde aan zou maken, zal niemand binnen Lopster kringen hebben kunnen bevroeden.

Het was gewoon niet goed wat de Lopsters op het loodzware veld lieten zien. Natuurlijk ontbraken er belangrijke pionnen in het team van Buikema, zoals bijvoorbeeld Peter Groenewege, Jeffrey Leegstra en motor Rick Buikema, maar een excuus mocht dat niet zijn. Kwalitatief blijft er bij SC Loppersum nog voldoende over om een ploeg als Glimmen op de knieën te dwingen.

De realiteit was echter anders. Glimmen wist in een tijdsbestek van nog geen tien minuten twee keer te scoren. Bij de eerste treffer schatte doelman Peter Paul Datema een bal verkeerd in en kon hij even later vissen na de voltreffer van Jim van Weerden: 1-0.

Wieb Mulder verdubbelde de marge (2-0) en dat werd tevens de ruststand. Dus was er werk aan de winkel voor de Lopsters. Ook na de thee haalden ze echter niet het niveau wat van hen verwacht mocht worden. Er werd wel geprobeerd om aanvaardbaar voetbal op de grasmat te leggen, maar verder dan goedbedoelde pogingen daartoe kwamen de bezoekers niet. Er werd te weinig afgedwongen, terwijl men de grootste moeite had met de fysieke kracht van Glimmen.

SC Loppersum kreeg geen grip op de tegenstander. Behoudens een moment dan, want het was Ruben Danhof die een kleine tien minuten voor het verstrijken van de speeltijd de achterstand wist te verkleinen: 2-1. Het bleek echter niet genoeg te zijn en dus was er allerminst reden tot feestvreugde aan Lopster zijde.

Uit de nederlaag is maar weer eens gebleken dat SC Loppersum het dit seizoen niet gemakkelijk zal krijgen op weg naar misschien wel iets moois. Het aantal ploegen dat elkaar qua niveau amper ontloopt, is dit seizoen groter dan menigeen vooraf misschien wel had verwacht.

Komend weekeinde komen de Lopsters niet in actie, omdat het duel met Glimmen naar voren was gehaald. Over twee weken wacht op eigen veld de confrontatie met Noordwolde en kan het enigszins geschonden blazoen weer wat opgepoetst worden. Schrale troost is dat SC Loppersum vorig seizoen uit de beide ontmoetingen met de geelzwarten vier punten wist te scoren. Uit eindigde het treffen in 2-2, thuis wisten de Lopsters met 1-0 te winnen.

* Glimmen – SC Loppersum 2-1 (2-0). Jim van Weerden 1-0; Wieb Mulder 2-0; Ruben Danhof 2-1 (foto: archief EemsmondSport).

No Replies to "SC Loppersum verliest bij laagvlieger Glimmen"