Farmsum 4 scoort zevenklapper in Zuidlaren

Op Sportpark Wenakkers in Zuidlaren werd zondag de wedstrijd tussen Zuidlaren 3 en Farmsum 4 afgewerkt. De Drenten zullen geen al te prettige herinneringen aan het treffen hebben overgehouden, want ze kregen met maar liefst 0-7 op de broek. Herbert van Brugge was met drie goals de trefzekerste Farmsumer.

Eenmaal op plaats van bestemming aangekomen bleek dat Zuidlaren maar tien spelers had en geen leider of grensrechter. Maikel Mannes besloot bij de tegenpartij te vlaggen en dus kon de wedstrijd beginnen. Farmsum was vanaf de eerste minuut veel beter. Met elf man zou Zuidlaren al een hele kluif aan de koploper hebben gehad en met een man minder was er eigenlijk geen beginnen aan voor de thuisclub.

Farmsum liet het balletje lekker rondgaan en het was in de 14e minuut Marcel van Es die het speeltuig bij de mee opgekomen Erwin Bouwman bezorgde. Die schoof vervolgens de 0-1 binnen. Zes minuten later was het Merijn Tiekstra die de voorsprong verdubbelde na een pass van Herbert van Brugge: 0-2. Zuidlaren kon het niet bijbenen en was al blij als ze een keer over de middenlijn kwamen. In de 30e minuut was het Erwin Bouwman die een schot gepareerd zag worden door de keeper maar Jose Riffo was er als de kippen bij om de rebound erin te schieten en zo de stand op 0-3 te brengen.

Twee minuten voor rust maakte Herbert van Brugge op aangeven van Andreas Tjalma de 0-4, dit was tevens de ruststand van het duel dat geen seconde een wedstrijd was geweest. Meteen na rust was het Michael de Leeuw die de 0-5 maakte na een pass van Erwin Bouwman. Zuidlaren had tot dan toe nog geen schot op doel gelost en het leek er meer op dat keeper en aanvoerder Kevin Meertens als standbeeld voor Madame Tussaud stond te solliciteren, dan dat hij in een voetbalspel werd betrokken.

In de 61e en 72e minuut maakte Van Brugge nog twee doelpunten zodat een 0-7 stand op het scorebord kwam te staan. Na goed overleg werd besloten er na 75 minuten de brui aan te geven en werd de warmte van de kleedkamers opgezocht in deze uitermate sportieve confrontatie. Kevin Meertens kon ook eindelijk ontdooien in de kleedkamer en wist voor het eerst sinds jaren de nul te houden. Dat was nu ook niet zo moeilijk, want er werd geen enkel schot op zijn domein afgevuurd.

Farmsum 4 staat zonder puntverlies aan kop met 21 punten uit 7 duels en volgend weekeinde wacht de thuiswedstrijd tegen FC Lewenborg 4.
De aftrap is om 10.00 uur op Sportpark Tuikwerd.

No Replies to "Farmsum 4 scoort zevenklapper in Zuidlaren"