SV Bedum loot Achilles ’94 in bekertoernooi

De loting voor de tweede KO-ronde van de Noordelijke Districtsbeker is in de kantine van LAC Frisia in Leeuwarden verricht. De Leeuwarders krijgen in eigen huis Ternaard op bezoek. Uit deze regio kunnen de voetballers van SV Bedum uitkijken naar een uitwedstrijd tegen de zaterdagtak van Achilles ’94 uit Assen en krijgt ZNC, dat voor een verrassing zorgde met de uitschakeling van NEC Delfzijl, het Blijhamster ASVB op bezoek.

Hieronder de loting van de duels die eind november (28, 29 of 30) worden gespeeld:

Groep 1: Achilles ‘94 (zat) – SV Bedum, SC Stadspark (zon) – FVV/HFC ’15, Mamio – VAKO, Oranje Nassau – Be Quick 1887, Be Quick 1887 2 – PKC ’83, ZNC – ASVB, Grijpskerk – Pelikaan S., Noordwolde/VEV ’67 – FC Lewenborg, Gorecht – Zuidhorn, SJS – vv Groningen, WVV – Achilles ‘94 (zon), The Knickerbockers – HOC.

Groep 2: Dokkum – Be Quick Dokkum, FVC – Rijperkerk, LAC Frisia 1883 – Ternaard, Oeverzwaluwen – Drachtster Boys, Bakkeveen – Jubbega/Griffioen, Blauw Wit ’34 – Buitenpost, BCV – Nijland, Drachten – SC Franeker, Stiens – Zeerobben, Hardegarijp – VC Trynwalden, Balk – SWZ Boso Sneek. SC Berlikum is vrijgeloot.

Groep 3: Hoogeveen (zat) – Renado, Beilen – vv Heerenveen, Genemuiden – Hoogeveen (zon), Drenthina – De Weide, Oudehaske – Staphorst 2, VWC – Alcides, Urk 2 – Urk, FC Meppel – Flevo Boys, Staphorst – Twedo, HZVV – Olde Veste ’54, SVBO – vv Emmen, DZOH – VKW.

De loting voor de tussenronde (19, 20 en 21 december) ziet er als volgt uit:
Groep 1: winnaar wedstrijd 11 – winnaar wedstrijd 6
Groep 2: winnaar wedstrijd 8 – SC Berlikum
Groep 3: winnaar wedstrijd 9 – winnaar wedstrijd 1
Groep 2: winnaar wedstrijd 7 – winnaar wedstrijd 5

Voor de zondagvoetballers van het Asser Achilles 94, de zaterdagtak van Hoogeveen en Twedo wacht er dus mogelijk nog een extra wedstrijd voor plaatsing bij de laatste 32 clubs in de beker.

Achilles ’94 (zon) zal eerst langs WVV uit Winschoten moeten zien te komen, alvorens men in de tussenronde de winnaar van ZNC-ASVB als tegenstander krijgt. Voor Hoogeveen is het zaak om Renado aaan de kant te zetten alvorens men uit speelt tegen de winnaar van Staphorst-sv Twedo.

Trainer Remy van der Wal van SV Bedum is blij met de Assenaren als tegenstander, waar David van der Kam aan het roer staat. ‘Het is een vierdeklasser waar oud-speler en ploeggenoot Eddy Koopman speelt en een Bedumer en oud-ploeggenoot trainer is. Dat is natuurlijk altijd leuk. We zijn het echter aan onze stand verplicht om door te bekeren, maar ik heb de uitslagen van afgelopen weekend ook gezien. Verrassingen zullen er altijd zijn.’

De zaterdagvoetballers van Achilles ’94 komen uit in de 4e Klasse E en bezetten daarin momenteel de vijfde plaats op twee punten achterstand van koploper SVBO uit Barger Oosterveld.

No Replies to "SV Bedum loot Achilles '94 in bekertoernooi"