Volleyballers Trias na zege nieuwe koploper

Daar waar de volleyballers van Trias vorige week Abiant/Set Uppers uit Scheemda op bezoek hadden, mocht men nu naar Scheemda voor de tweede ontmoeting. Trias speelde het eerste duel een redelijke partij, maar maakte erg veel servicefouten waardoor vrijwel iedere set een spannende was. Om de druk nog even wat op de voeren, kwamen de dames voor de wedstrijd tot de conclusie dat concurrent Lycurgus weer punten had laten liggen in hun wedstrijd tegen Veracles.

Volleybalvereniging Trias traint dit seizoen overigens met nieuw materiaal. Zo zijn er nieuwe ballen, netten en loopladders en mogen de trainers binnenkort op cursus om hun vaardigheden bij te scholen. Dit is mogelijk gemaakt door Loket Leefbaarheid Groningen en Trias wil ze daarvoor dan ook hartelijk bedanken.

Deze week moesten de dames het aan het begin van de wedstrijd doen zonder coach André Swiersema, die zelf een wedstrijd moest spelen in Assen maar zo snel mogelijk aan zou sluiten. Speelster Annette Ottens nam de eerste set de coaching op zich nadat de coach de opstelling had doorgegeven. De belangrijkste taak: de service onder controle krijgen.

Met een paar veranderingen in de basisopstelling begonnen de dames aan de wedstrijd. Trias vloog de eerste set uit de startblokken. Hoewel er nog wel wat servicefouten werden gemaakt werden er ook een hoop punten gescoord via de opslag. Dat, in combinatie met een goede pass en bij vrijwel iedere aanval een directe score zorgde ervoor dat de Set Uppers enigszins van hun stuk werden gebracht. De eerste set ging vrij gemakkelijk naar Trias met 14-25.

Vlak voor de start van de tweede set kwam coach André Siersema binnen gelopen. Deze set bleven de dames van Trias goed spelen. Echter kwam de tegenstander ook wat beter in hun spel. Aan de overkant stonden een paar dames die flink wat servicedruk wisten uit te oefenen maar Trias wist deze over het algemeen snel onder controle te krijgen. Met de eigen service liep het nog steeds niet helemaal gesmeerd met als gevolg dat deze set erg gelijk op ging. Nog altijd viel er op de rest van het spel weinig aan te merken en dat werd beloond met de tweede setwinst: 24-26.

Hoe langer de wedstrijd duurde, hoe meer fouten de dames in hun opslag vertoonden. Gelukkig voor Trias maakten ook de Scheemders een aantal fouten tijdens het serveren waardoor geen van beide teams een gat wist te slaan.

In het veld was de afstemming tussen de spelverdeelster en de aanvalsters nog altijd goed en ook achter de drie meter wisten de hoofdaanvalsters de nodige punten te scoren. Het werd opnieuw een spannende set waarin Trias nipt aan het langste eind trok: 23-25.
Zouden de dames dan eindelijk met de zo gewenste 4-0 winst naar huis gaan? Tijdens het eerste deel van de laatste set had het er alle schijn van. Al gauw wist Trias een gat van zes punten te slaan en leek de tegenstander de hoop te hebben opgegeven.

Halverwege de set glipte de concentratie wat weg bij Trias en kwam Abiant/Set Uppers in rap tempo terug. Trias had de service weer niet onder controle en evenals in de tweede en derde set ging het gelijk op. Hoewel Trias boven de 20 weer een klein gaatje wist te slaan was het Abiant/Set Uppers dat deze set als eerste het setpoint wist te bereiken. Dit was voldoende en dus ging de laatste set met 25-23 naar de thuisploeg.

Ondanks dat de dames niet met 4-0 wisten te winnen, staan ze inmiddels bovenaan in de competitie. Daarbij worden ze op de hielen gevolgd door Lycurgus, Krathos en Veracles en dus lijkt het een spannende poule te worden. Des te belangrijker is het voor Trias om eindelijk eens grip op de service te krijgen. Komend weekeinde spelen de dames wederom een uitwedstrijd. Dan mogen ze op bezoek in Slochteren bij VIOS/Kolham ds2. VIOS staat laatste in de poule met slechts drie punten uit vijf wedstrijden, een 4-0 overwinning lijkt dan ook noodzakelijk.

* Abiant/Set Uppers – Trias 1-3. Setstanden 14-25, 24-26, 23-25 en 25-23.

No Replies to "Volleyballers Trias na zege nieuwe koploper"