Nipte zege Holwierde bij De Fivel

Holwierde heeft zaterdag zijn zevende overwinning van dit seizoen geboekt. In Zeerijp werd met jet kleinst mogelijke verschil (0-1) van gastheer De Fivel gewonnen. Het winnende doelpunt kwam van de voet van Jurrely Torbed.

Het gaat de Holwierders behoorlijk voor de wind in deze nog jonge competitie. Niemand had er rekening mee durven houden dat juist de Katmisbewoners na acht wedstrijden de trotse lijstaanvoerder in de 4e Klasse D zouden zijn. Dat geldt niet in het minst voor Holwierde zelf. De cijfers liegen echter niet en die wijzen uit dat het team van trainer Eddy Tuik een periodetitel op zak heeft en ook nog eens een gat van zeven punten met de nummers twee Poolster, SIOS, SJS en FC LEO hebben geslagen.

Tja, dan kun je niets anders meer concluderen dan dat er rekening met Holwierde gehouden moet worden. ‘Opbouwend zijn ze niet sterk, maar voor het overige is het een redelijk uitgebalanceerd team met snelle jongens voorin en met Torbed een spits die van een halve kans een goal weet te maken’, sprak trainer Simon Schuil van De Fivel na afloop van de verloren wedstrijd.

Hij vond dat zijn team te weinig had laten zien tegen de koploper. ‘Je weet op voorhand dat het lastig zal worden om Holwierde te kloppen, maar je moet het wel proberen. Het was de bedoeling om geen ruimte achter de verdediging weg te geven zodat het voor Torbed moeilijker zou worden om weg te sprinten. Dat deden we eigenlijk wel goed’, vindt de coach.

Toch kreeg Holwierde enkele goede mogelijkheden, waarvan er voor de rust eentje op de paal werd gemikt door Christian van der Broek. Ook Torbed had kunnen scoren. Hij was doelman Ruud Kuizenga al voorbij, maar kreeg het speeltuig niet tussen de palen door. Ook Thijs Stoppels beproefde zijn geluk. Zijn kopbal trof echter ook geen doel. Strijd was er voldoende op het nieuwe grasmat van het ‘andere Oranje’, maar goals wilden er voor de pauze niet vallen.

De Fivel leek de openingstreffer op naam te krijgen, maar de goal werd wegens buitenspel afgekeurd. Ondanks de protesten van de thuisclub kwam de fluitist van dienst niet op zijn beslissing terug.

De gastheren probeerden het na de rust wel, maar beten zich stuk op de onverzettelijkheid van de lijstaanvoerder, die zelf naliet om de wedstrijd open te breken. Kuizenga had over geluk geen klagen, in tegenstelling tot het beter spelende Holwierde. Het slaagde er maar niet in om het duel open te breken. Tot aan het moment dat de confrontatie al driekwart op weg was. Thijs Stoppels kneep er op rechts tussenuit en bood Torbed de mogelijkheid om het leer bij de eerste paal binnen te tikken. De aanvaller maakte geen fout: 0-1.

Holwierde had het duel daarna moeten beslissen, maar verzuimde De Fivel dieper in de problemen te drukken. Het bleef daarna lang spannend en omdat er ook nog een stuk opportunisme bij kwam kijken, was het maar zeer de vraag wanneer de bal een keer goed zou vallen voor de Riepsters. Dat gebeurde niet en dus kon Holwierde drie punten in de zak steken.

Eddy Tuik was uiteraard tevreden over het resultaat en nog meer over de prestaties van zijn team. ‘We hebben een lekker gaatje geslagen naar de achtervolgers. Dat moeten ze eerst maar dicht zien te krijgen’, aldus de oefenmeester. Hij gaat zaterdag met zijn ploeg op bezoek bij Stedum.

Simon Schuil hoopt dat zijn team het geluk een keer aan zijn zijde heeft. ‘Dat heeft de ploeg even nodig. Je ziet nu ook weer dat de ballen van Holwierde net even beter vallen als die van ons. Dat zal dan wel het geluk van de koploper zijn. Ik hoop dat we dat zaterdag in Oldehove tegen OKVC een beter resultaat kunnen neerzetten. Dat het kwartje eindelijk eens onze kant op valt.’

* De Fivel – Holwierde 0-1 (0-0). Jurrely Torbed 0-1 (foto: René Battjes).

No Replies to "Nipte zege Holwierde bij De Fivel"