Wederom verlies korfballers DWA/Argo

De korfballers van DWA/Argo moesten zaterdag in Hoogeveen tegen Thrianta aantreden. Na een magere eerste helft van DWA/Argo, was er met rust al een grote achterstand van 13-6. In de tweede helft kwamen de Winsumers en Bedumers wel weer terug in de wedstrijd, maar uiteindelijk wist Thrianta de punten in Hoogeveen te houden. De eindstand werd 19-16.

Er was zaterdag een kleine wijziging in de opstelling van trainer-coach Henk Sjoerd Westra. Aaltje Kinderman begon op de plek van de geblesseerde Yvonne Schuuring. Nadat Thrianta al vrij snel de score had geopend, liet Kinderman direct van zich horen door ook een treffer te maken. Na de 1-1 liep Thrianta vervolgens gemakkelijk uit naar een 11-3 voorsprong.

De jongelingen uit Winsum en Bedum waren duidelijk niet scherp in de eerste helft. Dit was ook aan het spel te zien. Thrianta wist hier goed gebruik van te maken en scoorde wel. Het fluitsignaal voor de rust was dan ook een opluchting voor de ploeg van Westra. Doelpunten uit de eerste helft kwamen uit handen van Karen Oostmeijer, Natasja Schuuring, Nick Brandsma (2x), en Lisette Hamminga.

In de rust werd afgesproken de frustraties in de kleedkamer te laten en de tweede helft vol goeie nieuwe moed in te gaan.
Dit werkte, want meteen na rust wist DWA/Argo twee keer op rij te scoren. Het gewenste effect werd echter nog niet bereikt, want Thrianta reageerde met eveneens twee treffers. DWA/Argo wist wel enigszins in te lopen, want opnieuw maakten de gasten twee doelpunten, waaronder eentje uit handen van debutant Warner Nijhof, die door Westra in de aanval werd ingezet.

Er stond op een gegeven moment 15-10 op het scorebord en duidelijk was dat DWA/Argo beter aan het spelen was dan in het eerste bedrijf, in zowel aanvallend als verdedigend opzicht. De inhaalrace kwam echter te laat op gang en Thrianta wist uiteindelijk redelijk eenvoudig de punten in huis te houden. Bij een 19-16 eindstand blies de scheidsrechter voor het laatst.

Zaterdag speelt DWA/Argo opnieuw een uitduel. Dan staat de confrontatie met Emmeloord op het programma. Tijdens de laatste ontmoeting op het veld wist DWA/Argo het Emmeloord zeer lastig te maken, maar verloor wel. DWA/Argo wil zich graag revancheren en zal haar uiterste best doen om de punten mee naar Winsum te nemen. Het duel in Emmeloord begint om 19.30 uur.

Scores DWA/Argo: Nick Brandsma en Tom van der Laan (4x), Lisette Hamminga (3x), Natasja Schuuring, Aaltje Kinderman, Sam Pestoor, Karen Oostmeijer en Warner Nijhof (1x).